Hoppning
22 maj 2019 06:00

18-årige ”Räven” tackade för sig – hyllades i La Baule

PensionärEtt OS, två VM, två EM och två världscupfinaler på fem år - det är en meritlista som imponerar. Som bäst blev det ett OS-guld och ett VM-silver i lag men nu är karriären definitivt över för Reveur de Hurtebise, mest känd som "Räven" för den svenska publiken. Missa inte filmen från valackens avtackning i La Baule i helgen.

18-årige ”Räven” tackade för sig – hyllades i La Baule
Kevin Staut och Räven har tävlat på de största arenorna tillsammans. Arkivbild: Roland Thunholm

Det har varit en del turer kring när franske hoppryttaren Kevin Staut tänkte pensionera den nu 18-årige valacken – ursprungsplanen var att Reveur de Hurtebise (e Kashmir van Schuttershof-Capricieux des 6 senses) skulle sluta tävla under våren 2018, efter en mindre lyckad världscupfinal.

Men efter en tävlingspaus på ett par månader gjorde ekipaget comeback i Aachen förra sommaren med bra resultat, och blev sedan uttaget till VM i Tryon. Väl där blev slutresultatet en niondeplats i lag och en individuell 38:e plats.

Reveur de Hurtebise blev känd som Räven när han inledde sin internationella karriär med Malin Baryard Johnsson i sadeln 2009. Det blev en hel del placeringar upp till Grand Prix, innan Kevin Staut tog över tyglarna 2012.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden