Hoppning
13 april 2018 10:42

Kevin Staut pensionerar Reveur de Hurtebise alias ”Räven”

Sortie för Den kända franska laghästen Reveur de Hurtebise och tidigare tävlingspartnern till Malin Baryard Johnsson pensioneras enligt både ryttare och ägare.

Kevin Staut pensionerar Reveur de Hurtebise alias ”Räven”
Reveur de Hurtebise H D C pensioneras i Paris. Foto: Roland Thunholm / Kim C Lundin

I gårdagens final 1 av världscupen var Kevin Staut en av hemmanationens stora hopp för en pallplats. Han hade två hästar kvalificerade med Silver Deux de Virton H D C och Reveur de Hurtebise H D C alias ”Räven”. Till den första tidshoppningen valde Staut att rida ”Räven” med ett för dem både karaktäristiskt och för Stauts finalväg katastrofalt resultat med 20 fel.

Till franska L’Eperon och till SVT nämnde Staut direkt efter sin ritt att det kanske var dags att pensionera sin nu 17-årige häst. I en intervju med L’Eperon efter klassen avslutning var beslutet taget tillsammans med ägaren Haras des Coudrettes.

Har du någon kommentar till er ritt?
– Jag har faktiskt ingen förklaring, han har känts fin hela vägen fram till kvällens runda. Idag var han tom och jag känner att nu är det dags att sätta punkt för hans karriär. Han är 17 år och har kanske nått den punkt i sin hoppkarriär när det är nog. Reveur har talat om för mig idag att det räcker, sa Kevin Staut.
– Under uppvärmningsklassen kändes allt bra men hästar vet när det är tävling och när det inte är allvar därför är det inte konstigt att det kändes bra igår och inte ok idag.
– Jag byter till Silver i fredagens final.

Reveur de Hurtebise H D C (SBS valack f -01 e Kashmir van Schuttershof-Capricieux des 6 senses, uppf Siraux, ägare Haras des Coudrettes) har i sin långa karriär gjort nära 300 internationella starter. Tillsammans med Kevin Staut har ”Räven” gått både OS, VM och två tidigare världscupfinaler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden