Hoppning
9 januari 2018 13:35

Alexander Zettermans häst såld till OS- och EM-medaljör

AffärDet 8-åriga framtidshoppet Fia Colada har ridit framgångsrikt av Alexander Zetterman. Nu är hon såld till en av världens främsta ryttare.

Alexander Zettermans häst såld till OS- och EM-medaljör
Alexander Zettermans Fia Colada kommer att hoppa vidare med Kevin Staut. Foto: Roland Thunholm

Kevin Staut, fyra på världsrankningen och med medaljer som EM-guld och OS-lagguld på meritlistan, har rönt stora framgångar med bland andra Malin Baryard Johnssons tidigare partner Reveur de Hurtebise.

Nu har Staut köpt Fia Colada (KWPN, sto, f 2010, e Diarado-Chiquitin La Silla, uppf Jeroen Dubbeldam) rapporterar World of Showjumping. Hon har de senaste åren ridits av Alexander Zetterman och ägts tillsammans med Mats Håkanssons Incitamentet AB.
– Att en häst säljs till en ryttare av den kalibern är ett erkännande, säger Mats till Ridsport och fortsätter:
– Vi visste att hon var en bra häst när vi köpte henne i Belgien som 6-åring och sedan har hon bara bekräftat det. Det ska bli jätteroligt att se vad som händer framöver.

180108matsalezflecumvk
Mats Håkansson och Alexander Zetterman samarbetar sedan många år. Här syns duon tillsammans med sin dåvarande stjärna Flecu.

Under 2017 har Alexander och Fia tävlat främst utomlands och de har hävdat sig väl i den internationella unghästkonkurrensen. Ekipaget har tagit flera topplaceringar, som en andraplats i Nörten-Hardenbergs Yungster Tour Final. De avrundade med att bli trea i 1,35 i spanska Mijas och nu i dagarna har Fia Colada levererats till sitt nya hem.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden