Världen
12 september 2022 15:23

20 000 halmbalar i brand på Schockemöhles stuteri

BrandUnder helgen har brandkåren kämpat med att släcka en stor brand på Paul Schockemöhles anläggning Gestüt Lewitz, efter att en blixt slagit ner och 20 000 halmbalar fattat eld. Det är inte första gången det härjar bränder hos Schockemöhle.

20 000 halmbalar i brand på Schockemöhles stuteri
20 000 halmbalar brann i helgen upp hos Gestüt Lewitz. Foto: Gestüt Lewitz

Brandkåren fick rycka ut i torsdags, då ett halmlager med 20 000 halmbalar började brinna på Paul Schockemöhles Gestüt Lewitz i närheten av Neustadt-Glewe. Släckningsarbetet kunde inte avslutas förrän under lördagen, då det enorma halmlagret – flera hundra meter långt – brunnit ner.

Polisen misstänker att ett blixtnedslag startade branden, men händelsen är ändå under utredning. Skadorna uppskattas till cirka 600 000 euro, och ingen människa eller häst skadades i branden.

I ett inlägg i sociala medier skriver Gestüt Lewitz att ”brandkåren agerade snabbt och försiktigt och undvek därmed skador på människor och djur. Våra medarbetare från Gestüt Lewitz var också snabbt på plats med sina maskiner och gjorde sitt bästa”.

”Våra medarbetare som tagit hand om hästarna förtjänar också ett stort tack för deras fina arbete. Tack vare deras försiktiga och professionella ingripande kom ingen av våra hästar till skada.”

Det stora stuteriet i östra Tyskland, som har plats för 3 500 hästar, har drabbats av flera bränder under åren.

Se en filmad intervju (på tyska) vid branden

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden