Dressyr
25 september 2021 20:57

Dubbelseger till Patrik Kittel i GP-debuten med Touchdown

InternationelltDet blev seger direkt för Patrik Kittel när han gjorde sin första internationella Grand Prix med 9-årige Touchdown vid det fyrstjärniga meetinget i Ludwigsburg, Tyskland, på fredagen. På lördagen blev det ännu en seger.

Dubbelseger till Patrik Kittel i GP-debuten med Touchdown
Patrik Kittel. Foto: Roland Thunholm

Det var i fredagens Grand Prix som Patrik Kittel och Touchdown (SWB f 2012 e Quaterback-Sack, uppf Verbena AB, äg Sommarkvarn AB) slog till med seger.

Touchdown, som har varit framgångsrik i unghästklasser och som föl, vann med 76,826 procent i klassen som var ekipagets internationella Grand Prix-debut.

Det var 17 ekipage i fredagens Grand Prix, som också var kval till fortsatta klasser på meetinget. Kittel och Touchdown fortsatte meetinget med att vinna lördagens Grand Prix kür med fina 83,715 procent. Detta efter fina skolor i trav och ettor, bland annat.

Touchdown har även varit verksam i SWB-aveln och har varit hos Tysklandsbaserade Patrik Kittel sedan 2020. Enligt tidigare uppgifter är han numera kastrerad.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden