Blogg
11 april 2012 14:52

TV-program jag skulle vilja se

Med risk för att låta som min gamla mormor så tycker jag att det finns så många konstiga program på TV:n att hälften vore mer än nog. Jag tänkte därför idag vara vänlig nog att ge landets programmakare lite smaskiga förslag på olika TV-program, som inbegriper hästar i en eller annan form, och som jag tror skulle ha gjort succé.

Nu har vi sett Robinson i minst trettiosju säsonger och det ser ta mig fan exakt likadant ut vartenda år. Visst deltagarna är (oftast) nya och ibland har det varit Anders Lundin och andra år Paolo Roberto som har stått med en stor hatt på huvudet och försökt att se coola ut. Grundidén är ändå alltid densamma, ett gäng bleka svenskar i en djungel utan mat typ. Det är dags för en förändring och jag har en idé.

Jag tänker mig ett program som vi döper till Ridlägret Robinson. Vi får som tittare på nära håll följa intrigerna under ett vanligt svenskt ridläger. Konflikterna blir många och vi kan se hur tjejerna blir avundsjuka och sura på varandra eftersom sju av dem råkar ha samma älsklingshäst. Olyckligtvis så är dessutom femton av dem kära i den supersöta ridläraren Erik.

Dock måste man nog ge ungarna så mycket mat att de inte får för sig att äta upp någon av hästarna, eller varandra. Ännu bättre TV-underhållning kan det bli om man dessutom svälter ridlärarna på Robinsonlägret. Ingenting kan få en ridlärare på så dåligt humör som en kurrande mage, obefintligt med sömn och en massa bortskämda ungar. Naturligtvis så skall Jessica Almenäs leda programmet, hon leder ju det mesta som handlar om hästar, och hon är dessutom säkert snyggare än Paolo i stråhatt.

Lyxfållan är min nästa toppenidé på en verkligt bra TV-underhållning. Det får vara slut på att vecka efter vecka se alla dessa totalt hjärndöda människor som inte fattar att ett lån är något som man faktiskt måste betala tillbaka. När de väl har klippt sina kreditkort och varit duktiga nog att inte handla någon onödig pryl på en hel månad för pengar som de inte har, så får de en årsförbrukning av blöjor i present.

I det nya programmet Lyxfållan så är det slut på daltet. De hästmänniskor som är med i programmet och som inte klarar av sina räkningar på grund av sitt hästintresse får vackert se på när deras svindyra utrustning och fina hästar blir sålda en efter en fram till dess deras liv går ihop ekonomiskt. Det känns inte som om det skulle saknas underlag för programmet direkt?

Jag har också en idé om ett program som skulle kunna heta Arga stallägaren. I den här dokusåpan så får vi följa livet i ett vanligt inackorderingsstall som drivs av en folkilsken stallägare som älskar att skälla ut folk efter noter. Denne får gärna vara totalt nyckfull och hitta på nya regler varje dag som inackorderingarna måste anpassa sig till. Ännu bättre blir det om olika regler gäller för olika hästmänniskor i stallet. Som grädde på moset så skall inackorderingarna dessutom betala olika mycket för samma tjänster. Ni hör själva, detta kan bara bli succé!

Jag tror att med det här upplägget så kan det inte dröja många timmar innan det tredje världskriget bryter ut i stallet. Dokusåpan vinns av den hästmänniska som står ut med at ha sin häst inackorderad längst i stallet. Denne blir årets ”Big inackorderad” och vinner en halv miljon kronor.

Det finns fler idéer som är väl värda att prova i TV-sammanhang. Kommer ni ihåg programmet Kungarna i Tylösand som fick moralisterna att gå i taket för några år sedan? Programmet gick ut på att ett gäng killar och tjejer bodde i ett hus i Tylösand där det pökades och krökades hejdlöst dygnet runt. Kungarna i Ryttarbaren skulle vara ungefär samma programidé, med den skillnaden att man flyttar handlingen från Tylösand till Globen typ?

Ensam hästtjej söker är också en TV-underhållning som man borde prova. Istället för att leka med den ensamma mammans alla fem ungar (oftast med olika pappor) och laga mat samt på alla sätt vara den perfekta bonuspappan, så skulle killarna i det här programmet få imponera på sin tjej genom att leda häst, mocka bajs och putsa träns. Den singelkille som verkligen vill imponera på sin hästtjej, och därmed gå vidare i tävlingen, åker med henne till ridsportsbutiken, lägger upp sitt kreditkort på disken och låter henne ”go bananas” där inne.

Efter ett sådant äventyr i ridsportsbutiken så är det ju grönt ljus hela vägen fram till finalen för den killen, eller som Jens Fredricsson skulle ha sagt: -Ride on! Istället för att de skulle åka på en romantisk resa med alla fem ungarna i slutet av programmet så skulle de i Ensam hästtjej söker istället åka på ett stort meeting över helgen och bara kunna rå om varandra riktigt ordentligt i hästlastbilen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden