Fälttävlan
13 april 2012 07:56

Förberedelserna i full gång i Malmö

Malmö City Horse Show, som står inför två europeiska mästerskap 2012 och 2013, jobbar nu med markarbeten för att få till det perfekta underlaget till tävlingarna.

I augusti står Malmö som värd för young rider-EM i fälttävlan, och lite drygt ett år senare arrangeras EM för seniorer. Nu jobbas det för fullt med marken på Limhamnsfältet och Ribersborgsstranden.

På Limhamnsfältet dräneras området runt banorna där dressyr och hoppning ska ridas, och en förstärkt gräsväg ska anläggas för att området ska klara de tunga lastbilstransporterna. Under ridbanorna har man grävt ner ett sprinklersystem för att banorna ska hålla rätt fuktighet under tävlingarna. Det dras också rör för att kunna lägga ner bredband och elkablar.

På Ribersborgsstigen, där terrängen rids, har man röjt en sträcka på gamla ”Sillabanan” där det ska sås gräs. Ett gammalt hinder, vid dammen mot Västra Hamnen, har tagits bort och slänterna runt dammen ska jämnas till och sås med nytt gräs. I Öresundsparken röjer man upp för att kunna bygga ett nytt terränghinder.
Utmed Limhamnsvägen kommer sträckan längs dammen att förstärkas och göras ridbar – det är här sista sträckan mot mål kommer att gå.

Källa: Pressmeddelande Malmö City Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden