Hoppning
25 november 2017 22:45

Roger Yves Bost vann i Madrid – Henrik uppåt i tabellen igen

Slutade tolvaSjätte omgången av världscupen fick fransk seger genom Roger Yves Bost på Sydney Une Prince. För Henrik von Eckermann och Mary Lou blev det en tolfte plats - med fem nya poäng ligger nu Henrik på en andra plats i den Västeuropeiska ligan.

Henrik von Eckermann och Mary Lou slutade tolva i Madrid (arkivbild). Foto: Haide Westring

Omgång sju av Longines FEI World Cup rids i spanska Madrid, och själva världscupklassen har en sen starttid – först 21.00 började klassen som har ett svenskt ekipage i startfältet: Henrik von EckermannMary Lou (WESTF sto f-06 e Montendro-Portland L, uppf Hubert Nienhaus).

Fjorton ekipage har ridit felfritt över Javier Trenors bana när Henrik von Eckermann går in som 31:a ekipage med Mary Lou och levererar en i det närmaste prickfri runda. Trots att de kommer nära på två hinder är Mary Lou inte i en bom. Henrik von Eckermann blir startfältets femtonde felfria ekipage när de korsar mållinjen på 71,34 sekunder – med god marginal till maxtiden 74 sekunder.

I startfältet fanns även två SWB-hästar. Felfri och till omhoppning var Miebello (val f-04 e Quite Easy-Cardento, uppf Johan Lundh AB) riden av Mark McAuley, Irland. Totalt gick 18 ekipage vidare till omhoppning om de 16 placeringarna och världscuppoängen.

I omhoppningen lyckades elva ekipage leverera ytterligare en felfri runda. Snabbast av dem alla var Roger Yves Bost, Frankrike, som med sin spektakulära ridning lyckades klara banan på 42,23 sekunder med Sydney Une Prince. Största utmanaren var Niels Bruynseels, Belgien, som med Cas de Liberte red på 42,67 sekunder och kom tvåa. På tredje plats blev det svenskt för där placerade sig Mark McAuley på svenskfödde Miebello. Svensk anknytning blev det även för Irma Karlssons tidigare EM-partner Cornet som med Daniel Deusser, Tyskland, gick in på en femte plats.

Roger Yves Bost, Sydney Une Prince
Det blev Roger Yves Bost och Sydney Une Prince som vann sjätte omgången av världscupen. Foto: Lukasz Kowalski

Henrik von Eckermann drog på sig en rivning på B-hindret i kombinatinen men hade den snabbaste tiden av alla fyrafelare. Totalt blev det en tolfte plats vilket ger fem nya världscuppoäng. Med detta har Henrik totalt 40 poäng och avancerar i tabellen till en andra plats.