Dressyr
12 maj 2018 19:03

Paulinda Friberg ohotad GP-vinnare

Klar segerÅrets första start på svensk mark slutade i en övertygande seger för Paulinda Friberg och Di Lapponia T. Dagens Grand Prix i Borås vann de på över 72 procent.

Paulinda Friberg och Di Lapponia T visade att vinnarformen sitter i (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Vid helgens nationella dressyrtävlingar hos Borås Fältrittklubb tog Paulina Friberg och Di Lapponia T (HANN sto f-01 e Donnerhall-Argument, uppf Joachim Tobaben) hem en övertygande seger i Grand Prix-klassen. Med 72,572 procent vann de med drygt tre procentenheter i marginal till tvåan, och de placerades främst av alla domare.

Detta var Paulinda Fribergs första start med Di Lapponia på svensk mark i år – de har startat fyrstjärnigt i tyska Hagen men inte ridit någon svensk tävling sedan oktober förra året. I morgon söndag ska de rida andra kvalomgången av DressagePowers Grand Prix Kür Tour, tävlingen som de totalvann förra året.

På andra plats i dagens Grand Prix kom Clara EspinosaGordon med 69,565 procent, och på tredje plats Carina BondessonPronto med 66,413 procent. Klassen hade 24 startande.