Dressyr
10 maj 2018 06:30

Klart för livesänt kval i Borås

DressagePower Grand Prix TourDressagePowers andra kvaltävling i Grand Prix Tour intar Borås i helgen med ett starkt startfält. Både förra årets totalsegrare och årets första kvalvinnare står redo att duellera i kvalet.

Klart för livesänt kval i Borås
Paulinda Friberg vann förra årets Grand Prix Tour. Nu är det dags för årets andra kval. Roland Thunholm

Vid helgens nationella dressyrtävlingar hos Borås Fältrittklubb är det dags för årets andra kvalomgång av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. Det är första gången Borås står som arrangör för tävlingen, och av de 17 anmälda i GP Küren finns det många tunga namn.

En av dem är fjolårets totalsegrare Paulinda Friberg.
”Jag har laddat upp med att träna för Kyra. Förra tävlingen som var vår första för säsongen var vi lite ringrostiga så jag hoppas vi hinner bli varma i kläderna”, berättar Paulinda Friberg i ett pressmeddelande från DressagePower.

Bland ekipagen hon får möta i Borås hittar vi bland annat årets första kvalsegrare, och startlistan rymmer flera andra tunga namn som är klara att ta upp kampen om de stora prispengarna i klassen.

Touren rids i fem kvaltävlingar med en final för de tolv bästa ekipagen. Prispengarna är stora både i kval och final, 25 000 kronor till segrarna i kvaltävlingarna och 100 000 kronor är första pris i finalen.

Första kvaltävlingen gick vid Strömsholms Ridsportsförening 25 mars och vanns av Clara EspinosaGordon (SWB hingst f-03 e Guninness-Angard, uppf Per-Owe Saleryd) som red ihop 74,284 procent.

Följande tävlingar återstår i Touren:

  • Borås Fältrittklubb – 13 maj
  • Everlövs Ryttarsällskap – 24 juni
  • Kimstad Ryttarförening – 2 september
  • Djursholms Ridklubb – 16 september
  • FINAL: Linköpings Fältrittklubb – 28 oktober

Tävlingarna går att se live via LiveArenas sändningar

Startlista
Dressage Powers hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-