Krönika
3 september 2018 07:25

Kommentar: Inte rätt VM-upplägg

MästerskapVad gick fel på VM i körning i Kronenberg? Hade svenskarna bara otur eller är de inte tillräckligt rutinerade för ett sådant här stort och konkurrenskraftigt startfält?

Kommentar: Inte rätt VM-upplägg
Ridsports reporter tycker till om förutsättningarna för de svenska kuskarna. Bilden med körekipaget är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Eva Österlund/Jenny Schwieler Staaf

Det finns ju en del frågor som kommer upp efter att man har läst resultaten av enbets-VM som just avslutats.

Var är det värsta bristerna, var ska man sätta in stöten tills nästa gång? Eva Österlund, reporter.

De svenska kuskarna är ju bra, de har ju rutin, de har fina hästar, de var ju i god form och flera av dem som precis har kört VM 2018 har också varit med i tidigare mästerskap av den här kvaliteten. Med betydligt bättre resultat.

Frågorna är många men det är svårt med svaren. Var är det värsta bristerna, var ska man sätta in stöten tills nästa gång? Årets VM-upplägg var, nu med facit i hand, inte exakt rätt.

Det är nog dags att tänka om, analysera, att hitta på något nytt, ställa ännu högre krav. Men också fixa finansieringen. Man kan inte vara borta från sitt jobb hur mycket som helst för att träna med sin eventuella VM-häst. Stålarna måste fram. Ska det bli medaljer så måste det få kosta.

Och med all respekt för de svenska tävlingsplatserna men det är inte där du hittar det extra tuffa motståndet, det är de i internationella tävlingarna och vem har råd med dem om man inte får hjälp ekonomiskt.

Hört det förut?

Ja, det känns nästan lite bittert att skriva det igen men nu måste en förändring ske. Sportkörning på VM-nivå är ingenting gulligt, tjusigt eller glamoröst. Det är hårt slit bakom varje bra placering och extra hårt slit för en medalj.

Ge de svenska kuskarna en chans. NU!

Att tänka ”snart så är det VM då försöker vi igen” en gång till. Näe!

Bra kämpat i Kronenberg! Dags att blicka framåt!!

Eva Österlund, körreporter

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden