Dressyr
1 november 2018 13:43

Världsmästaren klar för topptävlingen på Friends

HöjdareVärldsmästaren Isabell Werth och Weihegold OLD är klart för start i Saab Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show.

Världsmästaren klar för topptävlingen på Friends
Isabell Werth och Weihegold OLD kommer tillbaka till Sverige under första advent. Foto: Roland Thunholm

Isabell Werth och Weihegold OLD tävlar Saab Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show i Friends Arena. Där ställs hon bland annat mot tyska landslagskollegan Sönke Rothenberger, Patrik Kittel och Therese Nilshagen.

”Saab Top 10 är allt det som vi ryttare pratat och drömt om i flera år. En tävling som visar världsdressyr för åskådarna på ett underhållande sätt utan att kompromissa med den sportsliga kvalitén”, säger Isabell Werth i ett pressmeddelande.
”Det är något speciellt med publiken i Stockholm. De vet exakt när de kan klappa och inte, det gav oss en fantastisk skjuts förra året”, säger hon vidare.

Isabell Werth vann VM-guld i USA i september och tog lagguld med tyska laget. Hon vann även Saab Top 10 på Friends förra året. Med Weihegold är hon världstvåa och en av fem ryttare i världen som ridit på över 90 procent i Grand Prix kür. Sönke Rothenberger med Cosmo är en av de andra och det bäddar för en riktig superduell.

”Isabell är ryttaren som alla strävar efter att slå. Hon har en tävlingsinstinkt som få och kommer inte ge bort några vinster gratis, det är ett som är säkert”, säger Patrik Kittel, ansvarig för inbjudningarna till den exklusiva tävlingen.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden