Dressyr
1 augusti 2018 10:09

Kittel klättrar på världsrankningen

Patrik Kittel klättrar ett steg på den nya världsrankningen och är nu sjua i världen tillsammans med Deja. Tysklands Isabella Werth befäster sin topposition genom att vara både etta och tvåa.

Kittel klättrar på världsrankningen
Patrik Kittel och Deja glänste i Falsterbo, nu har ekipaget tagit ett kliv uppåt på världsrankningen. ArkivFoto: Pernilla Hägg

VM-aktuella ekipaget Patrik Kittel och Deja (SWB sto f 2004 e Silvano-Don Schufro, uppf/äg Marie Haward) är fortfarande högst rankade svenska dressyrekipage i världen. Vid rankningen efter juni månad var ekipaget åtta, nu är det sjua.

Therese Nilshagen och Dante Weltino är fortfarande näst högst rankade svenska ekipage och ligger kvar på sin tolfte plats. Kittel och Delaunay OLD tappar en placering och är nu 14:e högst rankade ekipage i världen. Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi är på 19:e plats.

Systrarna Ramel är de svenska raketerna på den nya listan; Antonia Ramel och Brother de Jeu har gått från plats 128 till plats 83 och Juliette Ramel/Wall Street JV från plats 256 till plats 95.

Tysklands Isabell Werth är fortfarande världsetta tillsammans med Weihegold OLD. I den nya rankningen kliver hon också upp från tredje till andra plats tillsammans med Emilio 107.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden