Dressyr
21 juni 2018 11:55

Sverige tvåa efter halva Nations Cup

Internationellt Sverige slutade tvåa efter den inledande Grand Prix-klassen i dressyrens Nations Cup i holländska Rotterdam på torsdagen.

Sverige tvåa efter halva Nations Cup
I Rotterdam startar Patrik Kittel Tinne Vilhelmson Silfvén, Juliette Ramel och Therese Nilshagen för Sverige (arkivbilder). Foto: Kim C Lundin/Roland Thunholm

Uppdatering efter klassens slut: Det blev en andra plats totalt för det svenska laget när Grand Prix-klassen var färdigriden.
– Det kändes bra och stabilt och så. Han var duktig, säger Therese Nilshagen som är tvåa individuellt.

Patrik Kittel är trea individuellt och Holland leder lagtävlingen.

Förbundskapten Bo Jenå har följt klassen på plats i Rotterdam.
– Ryttarna har ridit jättebra och att vi har två ryttare bland de tre bästa i en Grand Prix kan jag inte minnas har hänt, säger han till Svenska Ridsportförbundet.

Uppdatering 16.45. Patrik Kittel och Well Done de la Roche CMF slutade på 75,739 procent efter ett jämnt program med det eleganta stoet. Det är personbästa för ekipaget.

Uppdatering 15.35. Therese Nilshagen och Dante Weltino slutade på 76,152 procent och gick in på en andraplats efter sin uppvisning.

Uppdatering 13.25. Juliette Ramel och Buriel bjöd på ett spänstigt travprogram med fina övergångar. Det blev en miss i piaffen på medellinjen i slutet av programmet. Buriel snubblade, tappade balansen och galopperade i väg, men Juliette Ramel fick stopp på honom och kunde genomföra hälsningen innan hon lämnade banan. Hon fick 71,457 procent av en oenig domarkår. Domarna hade henne på placeringar mellan 1 som högst och 7 som lägst. Juliette Ramel la sig precis före Tinne Vilhelmson Silfvén i resultatlistan.

Uppdatering 11.50. Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi slutade på 70,717 procent vilket lägger Sverige på andra plats när en ryttare i varje lag har ridit.

Sverige leder serien efter två omgångar och har toppat laget i Rotterdam.

Tävlingarna börjar med Grand Prix för samtliga under torsdagen och avslutas med Grand Prix Special och Grand Prix kür på lördag.

Sju länder har lag i tävlingen där Sverige startar som nummer 6. Sverige leder serien efter att ha vunnit de första två omgångarna.

Starttider, svenska ekipage, torsdag:
11.36 Tinne Vilhelmson Silfvén/Paridon Magi
13.05 Juliette Ramel/Buriel K.H.
14.54 Therese Nilshagen/Dante Weltino Old
16.29 Patrik Kittel/Well Done de la Roche CMF

Liveresultat

Start- och resultatlistor

FEI-tv

Clip My Horse, betalkanal

Totalställning, Nations Cup i dressyr

Mer om svenska truppen i Rotterdam

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden