Hoppning
6 oktober 2019 19:41

Flera svenska placeringar i toppklasser

InternationelltDe svenska hoppryttarna har inte bara levererat vid Nations Cup-meetinget i Barcelona under helgen. Det har varit blågula placeringar i toppklasser i såväl Portugal, Kina och Estland under helgen.

Pontus Westergren/Addison och Marcus Westergren/Calmere tog varsin internationell 1,50-placering i helgen (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm

Flera svenska hoppryttare har visat framfötterna vid internationella tävlingar under helgen. Det har inte bara varit framgångar i spanska Barcelona där Sverige kom trea i Nations Cup-finalen (läs mer här), utan det har tävlats med framgång på andra ställen runt om i världen.

Pontus Westergren placerade sig vid den avslutande Grand Prix-hoppningen under det trestjärniga meetinget i Vilamoura, Portugal. Tillsammans med Addison tog han en elfte plats och belönades med närmare 14 000 kronor. Under samma tävling plockade Jacob Hellström hem flera placeringar i 1,45 – en femteplats med Mansini Ltd och en tiondeplats med Chuck Bass under torsdagen (läs mer här) och en åttondeplats med Mansini Ltd under fredagen.

Start- och resultatlistor Vilamoura

Världscuphoppning i Kina

I Peking, Kina, har Rolf-Göran Bengtsson och Douglas Lindelöw placerat sig i den kinesiska världscupligan. Tävlingen hade trestjärnig status, och Douglas placerade sig tvåa med Casimir i uppvärmingsklassen över 1,40-hinder under lördagen. I söndagens klass över 1,45-hinder tog Rolf-Göran en fjärdeplats med EMS Inri de Regor och red hem cirka 15 000 kronor.

Under måndagen rids världscupmeetinget huvudklass över 1,50-hinder med Rolf-Göran Bengtsson i startlistan.

Start- och resultatlistor Peking

Vid det tvåstjärniga världscupmeetinget Tallinn International Horse Show i Estland har Marcus Westergren ridit hem flera placeringar. Han börjad med att vinna en 1,40 på fredagen med Call Girl 5. Under lördagen blev det en andraplats i 1,45 med Calmere och en fjärdeplats i 1,50 med Call Girl 5. Söndagen avslutades med en sjundeplats i Grand Prix-hoppningen tillsammans med Calmere.

Start- och resultatlistor Tallin

Vid det tvåstjärniga meetinget i belgiska Opglabbeek tog Viktor Melin en GP-placering med Atina under söndagen. Dubbla felfria rundor och en åttondeplats gav ungefär 8 000 kronor i prispengar.