Hoppning
4 oktober 2019 12:15

Dubbelt upp för Jacob Hellström

InternationelltHoppryttaren Jacob Hellström är på hugget i Vilamoura, Portugal. Under torsdagen klämde han till med inte mindre än två placeringar i trestjärnig 1,45.

Dubbelt upp för Jacob Hellström
Jacob Hellström är i farten och tog under torsdagen inte mindre än två 1,45-placeringar (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Flera svenska ryttare är och tävlar i Vilamoura, Portugal. I torsdagens högsta klass – en trestjärnig 1,45 – levererade Jacob Hellström dubbla felfria rundor två gånger om. Tillsammans med Mansini Ltd (SWB val f-09 e Caressini L-Marramas, uppf Johan Björk) blev det en femteplats i klassen, och på Chuck Bass placerade sig Jacob på tionde plats. Totalt blev det runt 25 000 kronor i prispengar för de två placeringarna.

Bästa hästen åter kry

– Det roligaste med tävlingen är att göra väldigt mycket världsrankingklasser – och att min bästa häst just nu är med igen. Jus d´Orange var femtehäst till Falsterbo, men han tvingades åka akut till veterinären och sedan blev det ett par månaders ofrivillig vila, säger Jacob Hellström.
Jus d´Orange går lite lägre klasser nu.
– Men han är i matchform och går större nästa helg.
När det gäller Mancini säger Jacob Hellström att han gått bra hela året.
– Det är en väldigt bra häst.
Chuck Bass är åtta år.
– Det är vår påläggskalv, och han är på gång, säger Jacob Hellström.

Klassen under torsdagen vanns av brittiska ryttaren Chloe AstonAmigo T, och under fredagen startar Jacob båda sina hästar i ytterligare en 1,45.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden