Hoppning
6 oktober 2019 17:11

OS-kval och finalsegern till Irland

Nations Cup-finalIrland knep inte bara sitt hett eftertraktade OS-kval - de tog även hand om hela segern i Nations Cup. Upplösningen blev en riktig rysare mellan de två toppnationerna Irland och Belgien.

OS-kval och finalsegern till Irland
Cian O'Connor var sist ut av de irländska ryttarna och hjälpte laget till seger med sin nolla (arkivbild). Foto: FEI/Lukasz Kowalski

Målet var att rida hem OS-biljetten, men Irland slog till och vann hela serien. Under ledning av Rodrigo Pessoa red Peter Moloney, Paul O’Shea, Darragh Kenny och Cian O’Connor hem Nations Cup-trofén i spanska Barcelona.

Utgången var oviss in i det sista, men när Belgiens sista ryttare plötsligt inte fick till det på sista hindret var segern klar – Irland vann Nations Cup, och var även klara för OS i Tokyo. De regerande mästarna Belgien fick nöja sig med andraplatsen. Här hittar du Ridsports liverapportering från klassen.

Tre nationer slutade på 12 fel

Tre nationer slutade på 12 fel, och där drog Sverige det längsta strået. Med totalt 219,45 sekunder knep det blågula laget tredjeplatsen före Italien på 220,19 sekunder. Frankrike kom alldeles därefter på 220,88 sekunder och tog femteplatsen.

Penningbounsen på 100 000 euro delades mellan Belgiens Olivier Philippaerts och Tysklands Daniel Deusser, som var de enda som nollade i både torsdagens och söndagens Nations Cup-klasser.

Resultat Nations Cup-finalen i Barcelona 2019:

 1. Irland 1 fel
 2. Belgien 4 fel
 3. Sverige 12 fel
 4. Italien 12 fel
 5. Frankrike 12 fel
 6. Tyskland 16 fel
 7. Schweiz 17 fel
 8. Colombia 24 fel

De svenska ryttarnas resultat i finalen:

 • Henrik von Eckermann är först ut med Toveks Mary Lou (WESTF sto f-06 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus) 4 fel
 • Fredrik JönssonCold Play (OLD val f-08 e Contendro I-Argentinus, uppf Anneken Guido) 16 fel
 • Evelina TovekDalila de la Pomme (SBS sto f-09 e Taran le la Pomme-Diamant de Semilly, uppf Haras de la Pomme) 4 fel
 • Peder FredricsonH&M All In (SBS val f-06 e Kashmir Van Schuttershof-Andiamo Z, uppf Bas Huybregts) 4 fel

Banskiss
Laguppställning och startlista
Resultat
Livesändning FEI TV

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden