Hoppning
9 augusti 2019 16:05

Blek insats av Sverige när årets Nations Cup avslutades

InternationelltDet var inte Sveriges dag när årets Nations Cup avgjordes i ett regnigt Dublin på fredagen. Storbritannien vann omgången och Schweiz tog totalsegern i serien. Sverige var dock klart för finalen i Barcelona sedan tidigare.

Blek insats av Sverige när årets Nations Cup avslutades
Linda Heed och "Jarvis" ingår i det svenska laget. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var ett lite mer oprövat svenskt lag som red omgången i Dublin. Det blev till slut en sistaplats i deltävlingen och en sjätteplats totalt i serien.

Det svenska laget hade startnummer 5 bland de sju startande lagen när årets upplaga av Nations Cup ska avgöras.

Schweiz fick en smakstart när världsettan Steve Guerdat satte en säker nolla tillsammans med Venard de Cerisy.

Linda Heed och Jarvis van d Abelendreef var först ut för Sverige och fick tre nedslag, bland annat redan på andra hindret och utsprånget i trekombinationen. Ekipaget bjöd också på en del godsaker, som tvåkombinationen och vattnet.

Den irländska publiken visade sin förtjusning med stort jubel då hemmaryttaren Paul O’Shea gav den vad den ville ha – en nolla.

Petronella Andersson och Cassini Bay tappade rytm då och då och fick bland annat med sig ett block från den klassiska muren, rev sedan ytterligare ett samt fick ett tidsfel, 9 fel totalt.

Sverige sist

När två ekipage från varje lag har gjort sitt har Mexiko, Storbritannien, Schweiz, Irland och Italien varsin nolla i protokollet. Sverige låg sist efter halva tävlingen.

Nyblivna svenska mästarekipaget Marcus Westergren/Calmere såg ut att ha ett bra flyt med en fräsch galopp. Det blev ett nedslag ganska tidigt i banan, men sedan stämde allting fram till sista hindret där ett nedslag till kom. Det blev 8 fel för ekipaget.

190728_sm_rolandthunholm_marcuswestergren2
Marcus Westergren och Calmere. Arkivbild: Roland Thunholm

Angelie von Essen och Luikan Q bjöd på en väl avvägd runda och såg länge ut som en säker nolla. Men det blev ett nedslag i trekombinationen på sista linjen. Det innebär att Sverige tar med sig hela 21 fel och ligger sist inför andra rundan.

Storbritannien har imponerat och ledde med tre felfria efter första rundan. Italien var tvåa med 4 fel.

Andra rundan

Linda Heed fick gå ut först av alla i andra rundan och såg länge ut att ha något riktigt bra gång. Det blev lite trångt på en linje och ”Jarvis” hann inte riktigt med och fick ett nedslag. Sedan fungerade allt fint ända tills sista linjen där det blev ett nedslag och efter det en utbrytning på allra sista hindret. Dessutom tickade tiden i väg och ekipaget slutade på 15 fel.

Petronella Andersson och Cassini Bay hade en bättre rytm än i första rundan och fick till fint flyt ända fram till trekombinationen på sista linjen där det blev ett nedslag. Det blev 4 fel för ekipaget.

Efter att halva startfältet gjort sitt i andra rundan låg Sverige fortfarande sist och Storbritannien har dragit i från med 1+0 fel.

Marcus Westergren och Calmere såg ut att tappa ork på slutet och det blev tre nedslag, 12 fel.

Angelie von Essen fick 4 fel även i sin andra runda, vilket innebar att Sverige slutar på totalt 41 fel.

Storbritannien vann

Storbritanniens ledning blev ointaglig när lagets tredje ryttare Emily Moffitt satte en nolla.

Italien blev tvåa och Irland trea.

Totalsegern i serien gick till Schweiz, Sverige blev sexa. Det var klart redan innan avslutningen i Dublin att Sverige får en plats i finalen i Barcelona.

I Sveriges lag ingick:
Linda Heed/Jarvis van d Abelendreef
Petronella Andersson/Cassini Bay
Marcus Westergren/Calmere
Angelie von Essen/Luikan Q

FEI-tv (betalkanal).

Onlineresultat

Totalställning, Nations Cup inför fredagens omgång

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-