Hoppning
22 april 2022 13:48

Vice Europamästarna splittras när Cardentos avkomma säljs

InternationelltEtt av ekipagen i det tyska silverlaget på EM 2021 splittras när hästens ägare säljer valacken. "I dag är en sorglig dag," skriver ryttaren i sociala medier.

Vice Europamästarna splittras när Cardentos avkomma säljs
C Vier och David Mills ingick i det tyska silverlaget i Riesenbeck 2021. Bilden är från när ekipaget vann den inledande tidshoppningen på mästerskapet. Foto: FEI/Christophe Tanière

Det är tyske ryttaren David Will som förlorar sin bästa häst C Vier (HOLST val f 2008 e Cardento-Concorde, uppf W Groningen) när ägaren Janine Rijkens säljer valacken.

På Instagram berättar ryttaren att Cardentoavkomman redan har lämnat hans stall. ”I dag är en sorglig dag då vi har sagt hej då till C Vier. Samtidigt känner jag en enorm tacksamhet till familjen Rijkens som har gett mig chansen att rida den här fantastiska hästen i ett och ett halvt år,” skriver David Will på Instagram.

Ekipaget ingick i det tyska silverlaget och blev individuell sjua på EM förra året. Det kom sexa i världscupfinalen i tyska Leipzig nyligen och vann Rolex Grand Prix i Rom förra året.

Vem den nya ägaren är avslöjar han inte, och något ägarbyte är när denna artikel skrivs inte registrerat hos FEI.

David Will har flera hästar på lägre nivå kvar, bland annat Addressee (OS sto f 2014 e Messenger-Chacco Blue) som är uppfödd och ägd av svenska företaget Rapidsrock AB och Epreuve dÁrtiste (OLBG val f 2014 e Messenger-Clinton) som också är uppfödd och ägd av Rapidsrock AB. Företaget har även en häst hos världsettan Peder Fredricson. 

Se David Wills inlägg på Instagram nedan. 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av David Will (@davidwillshowjumper)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden