Hoppning
16 januari 07:49

Svenskt EM-ekipage splittras när sponsorsamarbete avslutas

FörsäljningDe har representerat Sverige på EM, Nations Cup och i världscupen. Men nu går det svenska toppekipaget skilda vägar då hästen säljs. Därmed bryts också samarbetet mellan ryttaren och hans storsponsor.

Svenskt EM-ekipage splittras när sponsorsamarbete avslutas
Douglas Lindelöw och Casquo Blue vid EM 2021. Foto: FEI/Christophe Tanière

Det är Douglas Lindelöw som i sociala medier berättar att Casquo Blue (OS f 2010 e Chacco-Blue-Carthago Z, uppf Gestuet Lewitz, äg Stall Zet) är såld.

Hästen har redan lämnat ryttarens stall. ”Det var svårt att säga hej då när Casquo Blue lämnade stallet häromdagen. Vi har haft fyra år tillsammans, vi började på 140-nivå och slutade med flera placeringar i Grand Prix över 160”, skriver landslagsryttaren på Instagram.

Ekipaget representerade Sverige på EM förra året. Det ingick i det fjärdeplacerade svenska laget och tog sig till individuell final som Lindelöw dock avstod att rida. De har också placeringar i världscupkval, har varit med i det svenska laget i Nations Cup och var aktuella som reserver till OS i Tokyo. I år var ekipaget uttaget till den svenska spetstruppen. Douglas Lindelöw finns dock kvar i truppen med Cheldon.

 

”Med ett positivt sinne, stort hjärta och stark vilja har han alltid imponerat på mig och det har varit ett nöje att tävla med honom,” fortsätter ryttaren.

Valackens ägare, Stall Zet, ska nu ägna sig åt sin kärnverksamhet med travhästar och enligt Douglas Lindelöw bryts samarbetet mellan honom och travstallet nu.

Se Douglas Lindelöws inlägg på sociala medier nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden