Hoppning
16 juli 2022 20:31
Ridsportplus

Rolf-Göran Bengtsson: ”Teamkänslan är en framgångsfaktor”

FHS 2022Det blev OS-guldlaget kryddat med två mästerskapsrutinerade lagspelare, där alla redan känner varandra utan och innan, som får åka till VM i Herning. "Teamkänslan är oerhört viktig." Det menar Rolf-Göran Bengtsson som tillsammans med Jens Fredricson utgör "överraskningarna" i det svenska VM-hopplaget.

Rolf-Göran Bengtsson: ”Teamkänslan är en framgångsfaktor”
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Att det skulle bli OS-guldlaget som får åka till Herning var ingen högoddsare. Och med tanke på vad förbundskaptenen Henrik Ankarcrona sa om att det vid sidan av resultaten också är viktigt hur laget fungerar tillsammans, är det inte konstigt att Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson fyllde resterande VM-platser. De har mästerskapsrutinen och teambygget med Peder, Malin och Henrik är redan gjort.

    – Vi känner varandra mer eller mindre utan och innan. Det är ett superkul gäng och det är totalt okomplicerat att vara tillsammans, säger Rolf-Göran.
    Han ser just teamkänslan som väldigt betydelsefull för Sveriges framgångar.
    – Det är absolut en viktig framgångsfaktor.

    Motivationen är på topp

    Rolf-Göran hade själv gissat sig till de andra i laget innan det var klart.
    – Jag hade redan listat ut att det inte fanns någon chans att gå förbi de fyra med de resultaten, och allting som har varit. Sedan handlade det om vem som skulle vara nästa i gänget.

    Med det sagt låter det som att han ser sig själv som lagankaret på marken, lite som han var i Tokyo. Enligt Henrik Ankarcrona finns det dock i nuläget ingen given femteryttare, utan laget består av fem ryttare tills något annat meddelas.
    – De tre här är outstanding, och Jens har också visat fantastiska resultat, säger Rolf-Göran och hänger kvar lite vid antydan om att han skulle vara den femte ryttaren.
    – Men visst är det motiverande att vara en i gänget.

    VM-spurten är inledd

    Med mindre än fyra veckor kvar till VM är uppladdningen inne på slutspurten. För Rolf-Göran och Ermindo W innebär det att de startar Falsterbo Grand Prix på söndagen, för att sedan åka till Hickstead och rida Nations Cup sista helgen i juli.
    – Det är det hela, säger Rolf-Göran.

    Han vet inte hur många mästerskap han har gjort, men han vet att det fortfarande är lika roligt.
    – Det är lite höjdpunkten i ens karriär att rida mästerskap, det är lite pricken över i.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden