Hoppning
10 augusti 2022 08:36
Ridsportplus

Malin Baryard Johnsson hissar och dissar sina tidigare VM

Herning 2022När Malin Baryard Johnsson rider in på VM-arenan i danska Herning på onsdagens förmiddag startar hon sitt sjätte VM. I den här intervjun berättar hon om sina tidigare världsmästerskap.

Malin Baryard Johnsson hissar och dissar sina tidigare VM
Malin Baryard Johnsson är redo för sitt sjätte VM. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Tillsammans med H&M Indiana (BWP sto f 2008 e Kashmir van Schuttershof-Animo’s Hallo, uppf Chloe Ruys, äg Stuteri Arch) har Malin Baryard Johnsson redan ett VM-silver från lagtävlingen i Tryon, USA, på meritlistan – förutom det lagguld ekipage fick med sig från Tokyo förra året.

    Vi tog silver och det var helt fantastiskt, ett väldigt bra mästerskap. Malin Baryard Johnsson.

    Nu ska ekipaget jaga VM-medaljer i Danmark.
    – Förberedelserna har varit bra och har gått enligt plan med ett liknade upplägg inför Tokyo, säger 47-åringen som förbereder sig för att gå in i en ”VM-bubbla” tillsammans med sina lagkamrater.
    – Vi bor ganska isolerat och kommer att hålla oss för oss själva, fortsätter hon.

    VM i Herning, som börjar med tidshoppning i dag, onsdag, är hennes sjätte.
    – Medaljerna är mina bästa minnen från VM, absolut.

     

    Malin Baryard Johnsson har alltså ridit flera Ryttar-VM med alla FEI:s ridsportgrenar samlade. 2014 i Frankrike och 2018 i USA svällde mästerskapen ut till näst intill ohanterliga arrangemang. Nu är VM bantat och det som pågår i Herning har ”bara” fyra grenar; dressyr, hoppning, voltige och paradressyr.
    – Jag har ingen åsikt om det är bra eller dåligt att VM har blivit mindre. Det påverkar mig inte så mycket. På tal om att gå in sin bubbla…

    Malin Baryard Johnssons minnen från tidigare VM

    1998, Rom, tillsammans med Corrmint. 67:a individuellt och tolva i lag. ”Det var mitt allra första VM och det var ett häftigt mästerskap på alla sätt.”

    2002, Jerez i Spanien, tillsammans med Butterfly Flip. Tolva individuellt och silver i lag. ”Vi tog silver och det var helt fantastiskt, ett väldigt bra mästerskap. Det är ju medaljerna mästerskap handlar om.”

    Baryard-malin-flippan
    Malin Baryard-Johnsson gjorde två VM med Butterfly Flip, varav det ena ledde till ett lagsilver. Foto: Roland Thunholm

    2006, Aachen i Tyskland tillsammans med Butterfly Flip. 107:a individuellt och tolva i lag. ”Det var ju mitt sämsta VM på alla sätt. Det var inget bra alls.”

    2010, Kentucky, USA tillsammans med Actrice W. 27:a individuellt och sexa i lag. ”Där var jag dubbelnolla i nationshoppningen. Det kommer jag ihåg väl. Det var väldigt roligt, sedan var vi ganska dåliga för övrigt.”

    2018, Tryon, USA, tillsammans med H&M Indiana. 30:e individuellt och silver i lag. ”Det var roligt att ta silver, även om vi hellre hade velat ta den där guldmedaljen. Det var väldigt små marginaler.”

    VM i hoppning börjar med en inledande tidshoppning i dag, onsdag, och fortsätter sedan med laghoppningen på torsdag och fredag innan den individuella finalen avslutar mästerskapet på söndag.

    Sverige går ut sist i hoppningen på onsdag.

    Start- och resultatlistor

     

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden