Debatt
27 mars 2013 12:47

Agria incident en falsk trygghet?

Agria incident – en falsk trygghet?
Den 6 juni 2007 var en solig och varm sommardag, perfekt för att åka på hästtävling. Tyvärr så störtade min dotter med sin unghäst över ett hinder . Dottern föll handlöst i backen och ådrog sig en kraftig hjärnskakning och minnesförlust som följd. Ett akutteam stod beredda på Universitetssjukhuset i Örebro och hon blev professionellt omhändertagen. Efter ett dygn fick hon åka hem.
Väl hemkommen från sjukhuset och naturligtvis så oerhört tacksam över den trots allt lyckliga utgången, tar vi tag i försäkringsfrågan eftersom Agria incident ingick i vår hästförsäkring. Allt registreras och ersättning för sönderklippta tävlingskläder betalas ut tämligen snabbt.
Så småningom börjar nackbesvären som min dotter drabbats av efter fallet att göra sig ständigt påminda. Det blir läkarbesök, sjukgymnastik och behandling hos naprapat.
Nu har snart sex år gått sedan den dramatiska olyckan. Min dotter som är en ambitiös och levnadsglad tjej kämpar på och lägger ner mycket tid och pengar på fysträning, sjukgymnastik och behandlingar. Hon lever ett aktivt liv. Men nacksmärtorna finns kvar. Inte riktigt varje dag, men nästan, och begränsar då tillvaron och livet.
Häromdagen kom ett beslut från Länsförsäkringar/Agria incident . Beslutet löd: ”Då det enligt vår uppfattning inte finns något samband mellan skadehändelse och dina nuvarande besvär, kan någon ersättning inte lämnas”. En lite överraskande uppfattning kan man tycka. Beslutet har dessutom fattats av en icke namngiven medicinsk rådgivare som aldrig träffat min dotter.
Sex år med nacksmärtor är en lång tid för en nu 24-årig ung tjej. Så lång tid att man kan börja tala om kroniska besvär.
Men att strida mot försäkringsbolag är som Davids kamp mot jätten Goliat. Agria incident har i alla fall för min dotter varit totalt värdelöst, och är enligt min uppfattning, en falsk trygghet.
Liselotte Elfsten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden