Hoppning
10 november 2022 20:54

Ungdomarnas SM är igång – Karlfeldt och Svitzer toppade

MästerskapDet blev många felfria ritter när juniorer och young riders hoppade sin första SM-omgång på Grevagården. Bäst läge inför fortsättningen har Elin Karlfeldt och Philip Svitzer, som toppade i inledningen.

Ungdomarnas SM är igång – Karlfeldt och Svitzer toppade
Beata Hermelin, här med Clabimba i Jönköping förra helgen, ligger bra till i både JSM och YRSM. Foto: Roland Thunholm

Juniorerna hoppade en 1,35-klass, där 57 ekipage kom till start. 14 av dem klarade banan helt utan fel. Elin Karlfeldt, tävlande för Västerviksortens Ryttarförening, toppade med Alexander Di Mauler (SWB val -11, e Heartbeat-Uttini, uppf Conny Torstensson och Andreas Nilsson, äg Andreas Nilsson) då hon var absolut snabbast i den första omgången – ekipaget hade över en sekund till godo på tvåan Beata Hermelin och Crimson.

Beata visade att hon vill vara med och fajtas om medaljer, då hon även var trea med Clabimba. Hon jagades dock av lillasyster Clara Hermelin, som var blott tre hundradelar bakom med Vivendi.

För de juniorer som fullföljde dagens klass väntar nu en 1,40 som utmaning i den andra SM-omgången under fredagen. Finalen går i 1,40 på söndag.

Resultat omgång I junior-SM

Bland de unga ryttarna kom 25 ekipage till start i klassen över 1,40-hinder. Philip Svitzer och Alida Nike (SWB sto f -10, e Ustinov x N-Aldato, uppf Stall Nytorp, äg Lena Svitzer) var överlägsna i topp – de passerade Ebba Danielsson/Nikita Vd Vosberg med över tre sekunder.

Även här höll sig Beata Hermelin väl framme då hon var felfri och trea i sadeln på Obsession Night. Young rider-SM fortsätter nu med omgång II i 1,45 i morgon fredag, innan det är dags för final på samma höjd på fredag.

Resultat omgång I young rider-SM

Start- och resultatlistor

Equisport sänder live

Regler JSM
Regler YRSM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden