Blogg
5 juni 2014 08:40

Nya klubben bjöd INTE på champagnen

Det blev lite fel sist i mitt förra inlägg. Jag uttryckte mig lite svepande. Intrycket blev att Årsta Runsten Sportryttare sköljde champagne över några nya ponnyfamiljer i klubben och framför allt att de bjudit på den.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och både jag och Årsta Runsten fick det hett om öronen. Därför går jag här ut och säger att

1. Jag uttryckte mig fel och 2. Årsta Runsten bjöd inte på champagnen!

Vad som hände var att Saga var på en träningshelg på den för oss nya klubben, och vi föräldrar välkomnades att sova kvar på anläggningen. På kvällen åt vi middag och lärde känna varann lite, vi fick också sitta och prata med Magnus Gällerdal som tränat barnen. Det var supertrevligt.

Restaurangen är fristående från klubben, och den har utskänkningstillstånd. Vi betalade för vår middag inklusive ett par glas bubbel som vi drack till maten. Att jag uttryckte mig som jag gjorde var ogenomtänkt, och har sin botten i känslan av att vi blev så härligt välkomnade.

Jag är ledsen för klubbens skull, att de fick det jobbigt. Men jag ber inte om ursäkt för att vi drack bubbel. Upprörda kommentarer gjorde gällande att vi drack under tävling och träning. Tävling var det ju över huvud taget inte, och glasen som vi vuxna drack tillsammans inmundigades flera timmar efter träningens slut.

Det var inte precis som att vi var redlösa eller ens berusade. Nej, det var en högst städad och mycket trevlig pratstund kring ett middagsbord. Kl 22.30 gick jag och lade mig för att Saga skulle rida tidigt på söndagen.

Alkohol är en känslig sak i Sverige. Lika känslig som rasism och betygen i skolan nästan, och det har sina skäl. Alkohol ställer till med många problem. Samtidigt är vi många som kan hantera alkohol alldeles utmärkt, och jag tycker det är viktigt att barn får se vuxna som sköter saker bra. Det är väl också att föregå med gott exempel?

Hör sport och alkohol ihop? Nej, i det stora hela inte. Men alkoholkulturen ser olika ut på olika håll. I många länder tar man gärna ta ett glas vin eller champagne vid finare tävlingar. I Badminton där jag varit två gånger säljer man champagne och Pimm´s i stånd runt hela banan. Det första som händer när vinnaren kommer in i presstältet för presskonferens är att han eller hon får ett glas -just det -champagne i näven. Ingen raglar redlös omkring på tävlingsplatsen, inga fyllon ligger i gräset. Folk tar ett glas på ett civiliserat sätt och njuter av miljön och tävlingen. Desamma sker på galoppbanor och VIP-läktare världen över.

Kanske borde vi ha druckit saft istället, trots att ungdomarna umgicks på eget håll och tittade på film. Kanske borde vi ha suttit där med hjälm på oss runt bordet och druckit mellanmjölk. Då hade vi varit riktigt präktigt svenskt korrekta.

/Ulrika

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden