Sverige
4 februari 2016 07:36

Köpare förlorade mot Evidensia

En dansk hästägare måste betala drygt en halv miljon kronor till djursjukhuset Evidensia. Detta efter att han förlorat en tvist om en hästbesiktning.

Köpare förlorade mot Evidensia
Hästen presterade inte som önskat på dressyrbanorna enligt den nya ägaren.

Den danska hästköparen stämde både säljaren och Evidensia efter att hästen han köpt hade en stelhet i halsen som visar på artros. Nu ska köparen betala bolaget Evidensia Smådjur en halv miljon för att täcka deras rättegångskostnader, skriver VLT.
Detta efter att tingsrätten bedömt att Evidensias veterinär inte har brustit vid besiktningen vid försäljningen. Expertvittnen som kallades var dock oense om skadan fanns vid besiktningstillfället eller inte.

Tidningen skriver vidare att det hela började 2009 när den danska mannen köpte en häst i Sverige för drygt en miljon kronor till sin dressyrridande dotter. Hästen undersöktes på en Evidensiaklinik utan anmärkningar, men runt ett år senare upplevde hästägarna att hästen inte presterade som önskat. Då konstaterade en dansk veterinär stelhet i halsen som tyder på artros i facettleder.

Hästens värde ska då ha sjunkit till runt 40 000 kronor. Rätten menar i sin dom att det uteblivna önskade resultatet kan bero på andra faktorer, som miljöombytet och byte av ryttare.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden