Hoppning
13 februari 2016 23:00

Skön svensk hopplördag

Det blev en bra lördagskväll för de svenska ryttare som tävlar utomlands i helgen. I Tyskland fortsatte framgångarna för Peder Fredricson och det blev en svensk seger i belgiska Opglabbeek.

I lördagskvällens 1,50-hoppning i tyska Braunschweig, finalen i mellanrundan, tog sig både Henrik von Eckermann och Peder Fredricson vidare till omhoppning. Henrik red 9-åriga Chacanno, som ägs av Oleksandr Onyshchenko och fick ett nedslag, vilket räckte till en sjätte plats.
Peder Fredricson red felfritt även i omhoppningen med svenskfödda H&M Zaloubet (val, f -07, e.Maloubet de Pleville-Robin Z, uppf Ann-Sophie Persson och Hans Orest, äg.Astrid Ohlin). Tiden räckte till en tredjeplats, 1,5 sekund efter segrande tysken Holger Wulschner och BSC Skipper (e Stoltzenberg-Lord Liberty).

I belgiska Opglabbeek fick man däremot höra den svenska nationalsången.  I går blev det vinst för Hedda Wallin och Bienvenue T i en 1,35-hoppning, och i dagens 1,40-1,45 var det Rebecca Hallberg Fischers tur att rida först på ärevarvet. Med sin Urcho d’Hoyo (val f -04 e Ogano Sitte-Parco) var hon dryga sekunden snabbare än tvåan. Det blev svenskt även på femte plats genom Alma Ranebo och Marion Z.

I den tvåstjärniga rundan var Sofia Westborg elva på 1,45-höjder med Wolina Roundthorn.

I spanska Oliva hade Petronella Andersson två pris och Annika Axelsson en placering på 1,40-höjder som lördagens bästa svenska resultat.

Resultat, Braunschweig  
Resultat, Opglabbeek  
Resultat, Oliva

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden