Hoppning
14 februari 2016 21:48

Svenskt i topp i Oliva

Första veckan av spanska Olivas vårtour är avklarad och det blev svenskt på pallen i Grand Prix. Dessutom en bra tävlingsdebut för årets mest omtalade nya ekipage – Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa.

Svenskt i topp i Oliva
Petronella Andersson var trea i Olivas Grand Prix-klass i dag. Dock inte med den här hästen Carriere, utan med Cantacorda.

Tävlingarna i Oliva är tvåstjärniga, och Grand Prix-klassen reds på en tuff 1,45-bana. Hela 68 ekipage kom till start och 15 av dessa tog sig vidare till omhoppning efter felfria ritter. Båda de svenska ekipagen, Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Heartfelt och Petronella Andersson med Cantacorda fanns med i omhoppningen.

Petronella upprepade sin felfria runda men var drygt två sekunder efter vinnande fransmannen Laurent Guillet. Det blev till slut en tredjeplats för Petronella. Rolf-Göran hade ett nedslag i omhoppningen och kom på tionde plats.

Både Petronella och Rolf-Göran har plockat en hel del placeringar under den första veckan i Oliva. I söndagens 1,40-klass var båda felfria och placerade, med Rolf-Görans sjundeplats tillsammans med Savita 2 som bästa notering.

Från Oliva kan vi också konstatera en fin start för ett av årets mest omskrivna nya ekipage. Malin Baryard Johnsson som nu har debuterat med nyinköpta H&M Cue Channa. Under lördagen red ekipaget en 1,30-klass utan hinderfel och i dagens 1,40-hoppning blev den placering med fyra fel i omhoppningen. Grundomgången i dagens 1,40-hoppning såg mycket lovande ut.

Resultat

Det fortsätter också att gå bra för de svenska ryttarna i belgiska Opglabbeek. Rebecca Hallberg Fischer följde upp gårdagens seger med en sjätteplacering i 1,45-hoppningen.
Även Sofia Westborg har varit framgångsrik i den tvåstjärniga tävlingen med tre 1,45-placeringar under helgen, där dagens sjundeplats i Grand Prix 1,45-hoppning var den bästa. Allt tillsammans med Wolina Roundthorn.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden