Avelsnyheter
15 mars 2016 09:59

PS-programmet kvar i Sverige

Det digra hingstprogrammet som PS Flyinge & Partners står för blir kvar i Sverige. Ett nytt avtal har tecknats med Flyinge AB och det innebär att det är just PS-programmet som kommer att synas på Flyinge även framöver.

PS-programmet kvar i Sverige
Kannatol (e Kannan-Stakkatol) kommer att stå på Flyinge. LAILA_BERGLUND

Det nya avtalet mellan Flyinge AB och PS Flyinge & Partners löper över fem år. Avtalet innebär att det är just detta hingstprogram som kommer att dominera på Flyinge. På Ridsports fråga om PS  Flyinge & Partners har fortsatt exklusivitet på hingstvisningar trots att de inte arrangerar sådana längre svarar Flyinges marknadsansvariga Anna Nyström:
– Avtalet mellan Flyinge AB och PS Flyinge & Partners är inte offentligt. PS Flyinge & Partners är det hingstprogram som kommer att marknadsföras på Flyinge de närmsta fem åren och vi avser inte samarbeta med fler partners i branschen.

Två Bruksprovsvinnare
Flyinge AB:s VD Christina Rosell gläjds över samarbetet.
– Vi trivs väldigt bra med PS Flyinge & Partners och i år är det extra roligt att vi får ha två bruksprovsvinnare på anläggningen, säger hon.
År 2011 inleddes ett internationellt avelssamarbete mellan Paul Schockemöhle Pferdehaltung i Tyskland, Ib Kirk, ägare av Katrinelund Stuteri i Danmark, och Lövsta Stuteri med ägare Antonia Ax:son Johnson i Sverige. När Flyinge AB:s avelsverksamhet förändrades inför 2012 vidareutvecklades samarbetet genom bildandet av PS Flyinge & Partners AB.
Sedan dess har antalet ston på stationen ökat för varje år. Förra året slutade siffran på 400 ston, varav två tillhörde Flyinge AB. På hingstfronten kröntes i lördags den andra bruksprovsvinnaren i form av Total Hope. Armani Code, bruksprovsvinnare i hoppning 2013, finns på stationen sedan innan.
– Vi ser många framgångsrika avkommor i såväl unghästchampionaten som också nu på bruksprovet, det är såklart väldigt roligt för våra uppfödare men också för oss, säger Helena Torstensson, verksamhetschef på PS Flyinge & Partners.

Fyra hingstar står på Flyinge i år:
Armani Code född 2009, e Armitage-Landfriese II 
Conthinder född 2011, e Conthargos-Nintender 
Kannatol född 2013, e Kannan-Stakkatol 
Total Hope född 2012, e Totilas-Don Schufro

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden