Sport
16 mars 2016 17:30

Dujardin – och Edward Gal – missar WC-finalen

(Uppdaterad) Charlotte Dujardin, regerande mästare, kommer tyvärr inte till Göteborg och Scandinavium för att försvara sin titel i dressyrens världscupfinal. Edward Gal har också tvingats lämna återbud.

Dujardin – och Edward Gal – missar WC-finalen
Charlotte Dujardin och Uthopia i WC-kvalet i Amsterdam. Kim C Lundin kim@witnet.se

Skälet till att brittiskan, numera världstvåa med Valegro, får avstå finalen är en juridisk tvist kring ägarskapet av hennes tänkta finalhäst Uthopia skriver Horse & Hound.

– På grund av den pågående ägartvisten kommer Uthopia inte att vara tillgänglig för start i finalen. Eftersom det var den enda häst som Dujardin haft i kvalen kan hon tyvärr inte försvara sin titel, säger en talesperson för brittisk dressyr till tidningen och vill inte ge fler kommentarer på grund av den känsliga situationen.

Som regerande mästare har Dujardin en finalplats men hon måste göra minst två kval med den häst hon vill rida i finalen. Eftersom Dujardin bara kvalat med Uthopia är hon borta från finalen och kommer inte till Göteborg.

Uppdatering onsdag
I dag blev det klart att även holländaren Edward Gal – en annan av favoriterna – får stanna hemma. Han föll av en häst och skadade ryggen, vilket medförde att han inte kunde starta den gångna helgens kval i ´s Hertogenbosch.

Gal hade ändå poäng som räckte till elfte plats i ligan och när finalklara landsmannen Diederik van Silfhout och spanjorskan Beatriz Ferrer-Salat tackat nej var det plats för Edward Gal. Med tanke på kommande OS vill han dock inte riskera att förvärra ryggskadan och avstår medverkan i finalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden