Sport
28 mars 2016 09:58
Ridsportplus

Andreas Schou trivs i Göteborg

Han är Danmarks främste hoppryttare och syns ofta på tävlingar i Sverige. Och Andreas Schous hjärta slår lite extra för Göteborg och Scandinavium.

Andreas Schou trivs i Göteborg
Andreas Schou har många fina minnen från Scandinavium, dansken har bland annat vunnit Young Rider Krafft Cup.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    – Scandinavium är en supertävling, säger 30-åringen.
    – Jag brukar alltid bli inbjuden hit och det är jag glad för. Ett av mina bästa minnen härifrån är när jag kom trea i GP-klassen förra året. 

    Han har precis varit inne på prisutdelningen i Lövsta Future Challenge för 7-åriga hopphästar där han kom tvåa med försiktiga stoet Eurvette O (e Douglas-Manhattan). 
    – Det är en jättefin häst som jag köpte som 4-åring. Hon är klok på hinder och gjorde ett superjobb därinne, säger Andreas Schou. 

    Förutom det 7-åriga stoet har han bara fightern och trotjänaren Allstar (KWPN val f 2005 e 2005 Oklund-Peter Pan) med sig till Göteborg. Det var med Allstar han kom trea i GP-klassen förra året. I år kom han inte så långt, det blev ett nedslag i grundomgången. 

    Andreas Schou driver en stor verksamnhet, Absolute Horses i Danmark. Förutom tävlingsverksamheten är det bland annat avel, hingsthållning, arrangerande av tävlingar och försäljning av hästlastbilar. Dessutom hinner han tävla en hel del internationellt. Han är högst rankade dansk på världsrankingen med en 91:a plats för tillfället. Hans karriär började i unga år och han har ridit såväl JEM som YREM. Och han har goda minnen från Göteborg och Scandinavium från de här åren.
    – Jag har vunnit Young Rider Krafft Cup här och det var en jättestort för mig då, säger Andreas Schou som sedan har fortsatt sin karriär med bland annat fyra EM och ett VM som senior. 

    I år blir det inget internationellt mästerskap för dansken. Danmark har inget lag kvalat till OS och han har heller ingen chans att ta sig dit på egen hand. I stället satsar han på att rida Nationshoppningar.
    – Jag hr några fina 9-åringar som jag hoppas mycket på, säger han. 
     

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden