Sport
28 mars 2016 10:04

Peder bästa svensk i sista klassen

Peder Fredricson och H&M Flip´s Little Sparrow blev bästa svenska ekipage i måndagens morgonklass, som var sista prövningen vid sidan av världscupfinalen, i Scandinavium.

Peder bästa svensk i sista klassen
Peder Fredricson svarade för en fin runda till tredje plats med H&M Flip´s Little Sparrow. Photographer Roland Thunholm

– Kanske hade jag kunnat göra lite bättre men en sekund är mycket i det här sällskapet så jag är klart nöjd med tredje plats, kommenterade Peder.

Det handlade om en tidshoppning över 1,45-hinder och även om Irma Karlsson, som tredje startande med Balahe, var snabb så gick det inte lika fort som vid lördagssegern på samma höjder. Det var ganska uppenbart att hennes tid inte skulle räcka men det dröjde ändå sju ekipage innan österrikaren Max Kühner var två sekunder snabbare med Electric Touch (sto f -07 e Untouchable Z-T´is Voltaire) och ordnade sin andra seger i meetinget.

Peder Fredricson gjorde ett bra försök med H&M Flip´s Little Sparrow men fick även ge sig mot holländaren Harrie Smolders och Eh Quick Nina.

Douglas Lindelöw, som sista ryttare, hade chansen men det gick så pass fort över elvans räckekombination med Corleone att han inte kunde gå innanför ett hinder, vilket övriga gjorde, till den avslutande oxern och han fick nöja sig med femte plats.

Rolf-Göran Bengtsson kom sexa med den mycket positiva och hoppglada, 9-åriga SWB-hästen Paris (sto e Armitage-Pentagon, uppf Elly Hansson, äg Camilla Andersson) som han premiärhoppade i spanska Oliva för några veckor sedan och som definitivt verkar ha potential för betydligt mer än dagens runda.

– Känns väldigt bra. Pigg och framåt och vill ta för sig och göra rätt, sa Rolf-Göran som varit felfri och placerad även i påskens två tidigare starter med hästen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden