Sverige
30 mars 2016 08:19

Lös häst stoppade trafiken

I går kväll sprang en lös häst på riksväg 51 i Norrköping. ”Vi har haft lite problem med lösspringande hästar i det området tidigare, så om det visar sig att det är samma ägare skulle jag uppmana personen att se över sina stängsel” säger Tobias Sundström, operatör vid polisens länskommunikationscentral, till NT.

Hästen sprang igår kväll lös mitt på vägen på riksväg 51 i Norrköping och polisen fick flera larm om det. Trafiken stoppades i båda riktningarna och två polisbilar skickades ut för att reda upp situationen.  Hästen fångades in och var efter en första bedömning oskadd, rapporterar NT. Vid 22-tiden hade ägaren ännu inte hittats, men en boende i närheten tog hand om hästen i väntan på att ägaren skulle lokaliseras.

– Vi tror inte att den är skadad. Den kan gå felfritt och vi försöker nu att ringa runt till gårdar i omgivningen för att se vem som saknar hästen. Jag tror inte vi har fått träff på någon ägare än, men vi är på väg till gårdar runt omkring för att se var den kan vara hemmahörande, sa Länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland Mariana Persson till NT igår kväll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden