Blogg
19 januari 2015 12:00

Lite åsikter

Vi höjde ju foderstaten till Ström så att han kunde lägga på sig lite och få lite mer energi. Han får inga stora mängder, men det är tydligt att han har fått mer energi.

Det handlar om ungefär 1,5 kilo kraft foder bas, tre fyllda tre-kilos spannar med lucern (lucernen i sig väger inte så mycket) och ungefär tio kilo hö. Allt uppdelat under dagen. Innan fick han ungefär ett kilo kraft och ungefär en och en halv spann lucern. Mer energi och mer mod har han fått i alla fall. Han har till exempel visat att han gärna hoppar. Klockan 14.00 – i hagen.  Klockan 14.30 – utanför hagen. Grinden är stängd, inga kas-spår under staketet. Alltså måste han ha hoppat det 160 cm höga staketet, utan att lämna några spår varken på staketet eller i marken utanför.  Ett skrapsår på knäet är det enda synliga tecknet. 

Han har även börjat ha lite åsikter. Med betoning på lite. Alltså, han bet mig en gång, inte mycket – men ändå. Jag har alltid gått med honom med lite lojt hängande grimskaft och inte funderat så mycket på det. Det har gått bra fram till häromdagen, när han tjuvnöp mig i rumpan. Det blev ju inte ens ett märke, så det var ju egentligen inte speciellt mycket. Men det är väl dags att inse att det finns lite hingst i honom också. Dags att vara lite mer uppmärksam. Lite det där att om jag låter honom ta ett steg in i ”my space” eller till exempel nafsa lite i jackan, så kan jag räkna med att han tar det som ett tecken på att han kan styra och ställa lite mer så småningom framöver. Jag skrev lite om det i ett av mina decemberinlägg

I och med att han har känts trygg i ridningen och gjort bra framsteg så har vi också ökat kraven på honom i ridningen.  Där har han nu också börjat ha lite åsikter, inget onormalt, nog mer bara som ett tecken på att han inte är så osäker längre. Så på ett vis är det ju skönt att han är lite mer trygg och har tid att fundera på vad han tänker och även visa lite av de åsikterna…

Nu är röntgen klar och godkänd inför bruksprovet! FOTO; PRIVAT

2741 kronor senare – 2341 kronor för nya röntgenbilder och 400 kronor för granskning av ASVH – har vi nu fått officiellt klartecken på att han inte har OCD (lösa benbitar) i has och knäled bak.

/ Malin, 49 dagar kvar

Det efterlängtade pappret. FOTO: PRIVAT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden