Sverige
5 augusti 2014 14:44

Många erbjuder brandhjälp

Ett stort antal människor erbjuder sig att hjälpa hästägare som påverkas av storbranden i Västmanland via Ridsports sida på Facebook. Myndigheterna meddelar också att det behövs fler frivilliga i släckningsarbetet.

Storbranden i Västmanland fortsätter att sprida sig helt okontrollerat. Många hästgårdar har redan evakuerats och risken är stor att det kommer att bli ännu fler. 

Efter artikeln om evakuerade hästar på tidningenridsport.se i förmiddags har många meddelat att de gärna hjälper till med uppstallning, transporthjälp, foder, hagar och annat via Ridsports Facebooksida. Bland alla de som erbjuder sin hjälp finns Dalatravet, Söderhamnsortens Ryttarförening och otaliga privata stallägare – en del dock ganska långt från brandområdet. 

Här hittar du alla dem som erbjuder sig att hjälpa till via Ridsports Facebooksida. 

Det finns även andra sidor på Facebook för samordning av evakuering och informationsspridning. 

Myndigheterna meddelar också att det behövs flera frivilliga som arbetar med släckningsarbetet. De helikoptrar och flygplan som skulle förstärka har blivit försenade. 

Läs om rökskador på häst här. Läs mer om evakueringen av hästar här. 

Länsstyrelsens webbplats med information, bland annat för den som vill göra en insats i släckningsarbetet. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden