Fälttävlan
2 september 2012 08:18

Häst bröt benet i Burghley

Heartbreak Hill, riden av Sydafrikas Paul Hart, bröt benet på plan mark under lördagens fyrstjärniga terrängprov i Burghley.

Den 16-åriga valacken bröt ett ben på plan mark mellan hinder 19 och 20 på den krävande terrängbanan och avlivades i samband med detta.

Paul Hart och Heartbreak Hill har mycket rutin, till exempel deltog de i VM 2010. Ekipaget var också uttaget till OS i London men fick efter ett överklagande lämna sin plats till Alex Peternell. 

– Jag har förlorat min bästa vän, han dog när han gjorde det han älskade allra mest. Jag kommer att sakna honom så mycket, han tog mig dit jag drömde att komma när jag var ett barn, säger Paul Hart till Horsetalk.  

Tävlingarna i brittiska Burghley avslutas med banhoppning i dag, söndag. Dag Albert är enda svenska ryttaren på plats och han ligger på plats 33 efter dressyr och terräng. 

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden