Avelsnyheter
22 juni 2019 07:30
Ridsportplus

Accleia KW utmärkte sig i Boden

Ungponnytest BodenWelsh partbredstoet Accleia KW har ren dressyrstam på mödernet, men pappa Simberg Supermans hoppgener har slagit väl ut. Vid kvalitetsbedömningen i Boden blev det hopputmärkelse för Accleia.

Accleia KW utmärkte sig i Boden
I Boden blev det hopputmärkelse för Accleia KW. Foto: Anders Blomqvist

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Två ponnyer visades vid Norrbottens Hästavelsförenings ungponnytester i Boden under lördagen, en 3-åring vid 3-årstest och en 4-åring vid kvalitetsbedömning. Hans Wallemyr bedömde alla moment, och utdelningen blev en hopputmärkelse vid kvalitetsbedömningen.

Welsh partbredstoet Accleia KW (e Simberg Superman) är tredje generationens egen uppfödning från Karolina Windstam. Stoet belönades med en åtta på typen och glänste till i löshoppningen med 8-9. Totalt blev det 8,1 poäng som hopptalang och utdelningen blev en utmärkelse i hoppning.
– Hon var riktigt fin och lyhörd i löshoppningsmomentet, berättar Karolina Windstam för Ridsport.
– I ridningen blev hon överladdad och spänd så poängen blev därefter. Men vi är så nöjda med utmärkelsen i hoppningen och kommer att utbilda henne till en allroundponny.

Mamma Acctriz KW blev en liten häst, och därför valde Karolina att betäcka henne med en welshhhingst. Tanken är att Accelia i framtiden ska bli en tävlingsponny till Karolinas dotter.
– Stostammen är rent dressyrblod, men det verkar som om Supermans hoppgener har slagit väl ut i Accleia, säger Karolina, som eventuellt åker och visar Accleia vid riksfinalen i Vetlanda.
– Jag ska läsa på reglerna, säger Karolina glatt.

3-årige Stings Thunderbird (welsh hingst e Stings Testarossa-Bona-Fide, uppf Ingrid Hagberg, äg Fanny Larsson) belönades med 46 poäng som gångartstalang och 45 poäng som hopptalang.

 

Resultat SPAF:s kvalitetsbedömning, Boden 15 juni 2019

Ponnyer med minst 7,5 poäng

HOPPTALANGER

Accleia KW welsh partbred sto 145 cm e Simberg Superman u Acctriz KW e Zuidenwind, uppf/äg Karolina Windstam. (8 9) = 8,1 poäng, utmärkelse

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden