Hoppning
22 februari 17:57

Ada Race och Salvia af Hagalund tog hem SWB Trophy

GHS 2023Finalerna i SWB Trophy blev en uppvisning av fina unga hästar som resulterade i att Ada Race och Dennis Johansson och Salvia af Hagalund och Victoria Almgren fick rida ärevarv.

Ada Race och Salvia af Hagalund tog hem SWB Trophy
Salvia af Hagalund tog hem 6-årssegern med rutinerade Victoria Almgren i sadeln. Foto: Roland Thunholm

Det blev Magic Park-dottern Ada Race (SWB sto f-18 e Magic Park-Cortez, uppf/äg Mary Johansson) som tog hem segern bland 5-åringarna i SWB Trophy på onsdagen i Scandinvium – föredömligt lotsad av Dennis Johansson som hade lyckats kurera sig från sin förkylning.
– Hon har hittills inte rivit ett enda hinder på tävling, sa ryttaren till Ridsport inför finalen och stoet stod också för den enda dubbelnollan i onsdagens startfält.

Tvåa bland 5-åringarna kom Zinova Hästak (SWB sto f-17 e Casanova Hästak-Dirco Hästak, uppf/äg Hästak AB) med Fanny Kullmyr i sadeln. LMS Limonchello (SWB val f-18 e For Laubry-Conteur, uppf/äg Lise-Lotte Svensson) knep tredjeplatsen med Martina Wallentin vid spakarna.

Dennisjohanssonadarace4230222rt
Dennis Johansson och Ada Race med den blågula rosetten.

I 6-årsfinalen gick segern till Salvia af Hagalund (SWB sto f-17 e Frontier Ask-Emerald van’t Ruytershof, uppf Hagalunds Sporthästar, äg Stall Imperator AB) och Victoria Almgren. Tvåa blev Desert Rose (40) (SWB sto f-17 e Dakar VDL-A-Dur, uppf/äg Christin Carlberg) som reds av Julie Carlberg och trea blev Norton ML (SWB val f-17 e Emerald van’t Ruytershof-Lux Z, uppf/äg Norton Horse AB) med Sara Nilsson i sadeln.

Vinnarstoet är en andelshäst som köptes som 1-åring när det såldes SWB-hästar på kriterieauktionen på Solvalla. Totalt finns det 20 delägare, varav SWB:s vd Helen Uddefors är en av dem. Hon sitter med i andelsbolagets styrelse men inte i den kommitté som har kontakt med ryttaren.

– Att ha en häst med tjugo olika ägare är inte så stor skillnad – jag gör mitt jobb på vanligt sätt hur eller hur. Jag har en Whatsapp-grupp där jag uppdaterar alla om hur det går och sedan är det en kommitté som avgör vad som ska ske med Salvia. Hon har följt sin utvecklingsplan, förklarar Victoria Almgren i ett pressmeddelande. 

– Jag vet inte om jag får behålla henne, det kommer att beslutas framöver.

Resultatlistor SWB Trophy

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden