Dressyr
14 juli 2018 19:48

Adelinde Cornelissen tillbaka där allt började

FalsterboAdelinde Cornelissen regerade i Falsterbos trestjärniga tour. "Mitt hjärta klappar för Falsterbo för det var här jag gjorde min internationella debut med Parzival 2007," säger den tidigare världsettan.

Adelinde Cornelissen tillbaka där allt började
Falsterbo har en särskild plats i Adelinde Cornelissens hjärta. I år vann hon båda klasserna i den trestjärniga touren. Foto: Pernilla Hägg

Tidigare världsettan Adelinde Cornelissen hade med sig ambitiöse Zephyr (KWPN val f 2004 e Jazz-Farmer, uppf W.P.J. Cornelissen, Beilen, äg W.P.J. Cornelissen) till Falsterbos trestjärniga tour. Det resulterade två segrar på två starter.

Det var första gången hon var tillbaka till Falsterbo sedan hon gjorde sin internationella debut med Parzival – och resten är modern ridsporthistoria. Ekipaget har tagit mängder av medaljer på OS, VM och EM och varit på pallen i en världscupfinal.
– Jag har velat komma tillbaka till Falsterbo sedan 2007, jag har så goda minnen härifrån. Men tävlingarna brukar alltid ligga för nära våra holländska mästerskap, säger hon.

Zephyr är uppfödd av hennes föräldrar som har avel i liten skala.
– Det är så kul att kunna göra det här för mina föräldras skull. De hjälpte mig så mycket under åren med Parzival.

I lördagens kür fick Adelinde Cornlissen ihop 76,895 procent. Ekipaget briljerade i travslutorna och fick höga poäng av domarna även när det gällde de konstnärliga delarna. Zephyr har fortfarande ingen egen kür utan ryttaren återanvänder Parzivals kür.
– Men ska han fortsätta så här är det snart dags att han får en egen,

180713_falsterbo_pernillahagg_adelindecornelissen2
Adelinde Cornelissen och Zephyr vann båda de klasserna i den trestjärniga touren i Falsterbo. Foto: Pernilla Hägg
180713_falsterbo_pernillahagg_sofielexner
Sofie Lexner och Tobajo Pik Disney kom tvåa i den trestjärniga tourens kür. ArkivFoto: Pernilla Hägg

Sofie Lexner blev än en gång tvåa efter den tidigare världsettan. Tillsammans med Tobajo Pik Disney (NWB hingst f 2005 e Tobajo Picez-Walt Disney I, uppf Tormod Bakke Johnsen, äg Christinelund Dressage) bjöd Lexner på en kür med många kvaliteter.

Robyn-musiken passar Tobajo Pik Disney och hans fina tanktmässiga trav förstärks av musiken.
– Jag tycker om min kür, men har bara ridit den tre gånger innan så jag håller på att rida in mig på den, säger Sofie Lexner som förutom placeringarna i den trestjärniga touren också vunnit finalen för de 5-åriga hästarna i Falsterbo.

Ekipaget slutade på 75,990 procent och blev alltså bästa svenska ekipage i klassen som hade 14 startande ekipage.

Trea blev Tysklands Insa Hansen som främst åkte till Falsterbo med som chaufför och hjälpreda till Frederic Wandres i det tyska laget. Hon tog med sig Diamond’s Diva och tog en tredje och en fjärdeplacering i den trestjärniga touren. Hon har arbetat som beridare hos PS Kasselmans i 33 år.
– Det är det roligaste jobbet man kan ha, träna en häst och följa den, säger hon.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden