Sport
27 februari 2017 08:00

Ägaren om planerna för Mary Lou

ńgaren till Henrik von Eckermanns vinnarhäst Mary Lou köpte henne för att sälja henne vidare. Nu berättar han om vad som gäller för närmsta framtiden – och det är positiva nyheter med tanke på ett stundande EM.

Ägaren om planerna för Mary Lou
Mer applåder är att vänta framöver för det här ekipaget. Mikael Persson/STELLA PICTURES

Karl Schneider köpte Mary Lou 194, som i går reds till delseger i världscupen av Henrik von Eckermann, för att sälja henne vidare. Det var förra våren, men precis som Ridsport rapporterade i nummer 2 för några veckor sedan ändrades försäljningsplanerna när Schneider fick klart för sig att Henrik skulle ha sin bas på gården.

Karl Schneider bekräftar nu än en gång i en ny intervju att försäljningsplanerna lades åt sidan när Henrik angjorde anläggningen.
– Sedan dess är hon inte på marknaden längre, säger Karl Schneider i en intervju med SVT.

Inte ens en världscup-delseger och troligen rejält stigande pris kan ändra på den saken:
– Hon stannar definitivt hos oss under resten av året – hon är inte till salu och inte på marknaden, betonar Schneider i intervjun.

Karl Schneider berättade i förrförra numret av Ridsport att han och Henrik har mål som Global Champions Tour för Mary Lou och även EM, dit Mary Lou kan vara en kandidat vid sidan om OS-hästen Yajamila. Själv skulle hästägaren nog gärna komma tillbaka till Götet för ett mästerskap.
– Det är mitt första besök i Göteborg och jag är väldigt glad att jag kom. Helgen kunde inte ha varit bättre, säger Karl Schneider som även berättar att han är så stolt över sitt ekipage att han inte ens kan sätta ord på det.

SVT:s intervju med Karl Schneider

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden