Sverige
25 maj 2020 14:55
Ridsportplus

Aisling Zetterman lurad på miljoner: ”En mardröm”

BedrägeriRidsportprofilen Aisling Zetterman har blivit av med flera miljoner kronor i en affär med ett företag som har anknytning till hästbranschen. "Jag kunde inte tro att något sådant här kunde hända," säger hon om historien där även det inblandade företaget blev lurat på pengar.

Aisling Zetterman lurad på miljoner: ”En mardröm”
Aisling Zetterman. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild; Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är Hallandsposten som berättar om den trassliga affären där staketföretaget Equi Safe också har blivit lurat.

Det enda jag önskar är att jag kunde få ett trollspö så att jag kunde gå tillbaka i tiden och aldrig hade träffat den här personen. Aisling Zetterman.

Historien började med att ridsportprofilen Aisling Zetterman, som bor i Skåne, blev kontaktad av en återförsäljare i det internationella företaget med svensk bas för några år sedan. Hon lockades att investera i köp av en fabrik som tillverkar hästrelaterade produkter.

Sedan dess har hon betalat flera miljoner för det som hon trodde var ett köp av en fabrik. Men någon fabrik har inte setts till.

Flera miljoner

– Det är som en mardröm. Det enda jag önskar är att jag kunde få ett trollspö så att jag kunde gå tillbaka i tiden och aldrig hade träffat den här personen, säger Aisling Zetterman som inte vill gå in på exakt hur mycket hon har förlorat.
– Men det är flera miljoner kronor.

Händelsen är polisanmäld sedan en tid, och Aisling Zetterman har också skaffat en advokat som hjälp för att hantera ärendet.
– Jag kan inte säga mycket mer än så om hur situationen är just nu, säger hon.

Många turer

Turerna kring fallet är komplicerade och bedrägeriet verkar av Hallandspostens artikel att döma vara avancerat.
– Jag kunde inte tro att något sådant här kunde hända. Det är obegripligt, ofattbart, säger Aisling Zetterman.

Vd:n för Equi Safe vill inte kommentera det hela djupare men poängterar att han står bakom Aisling Zetterman och att även företaget har blivit lurat på pengar av samma personer som Aisling Zetterman. Även detta berättar Hallandsposten om. ”Han har skott sig på vårt goda namn och företagets rykte. Det är något som man blir ganska bitter på”, säger vd:n till tidningen om återförsäljaren.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden