Sport
15 november 2019 17:25

Akademin släpper in unga hopptalanger

SatsningDressage Power Academy utvecklas. Nu släpps även hoppryttare mellan 12 och 21 år in i projektet dit svenska hoppstjärnan Henrik von Eckermann knyts. "Jag vill förmedla horsemanship och respekt för hästarna", säger han.

Akademin släpper in unga hopptalanger
Dressyrprofilerna Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna ligger bakom satsningen på unga hoppryttare. Foto: Roland Thunholm

Dressage Power Academy berättar om satsningen i ett pressmeddelande.

Den som vill ha en långvarig karriär på toppen måste kunna allt från grunden. Henrik von Eckermann.

Projektet har hittills vänt sig till unga dressyrryttare men nu öppnar alltså upp även för hoppryttare mellan 12 och 21 år.

– Det känns fantastiskt roligt, vi har pratat från start om att tänka lite större. Vi har fått så många förfrågningar att vi nu välkomnar även hoppryttare, säger Peter Härnstam en av grundarna, i pressmeddelandet.

”Ett bra initiativ”

Hoppryttaren Henrik von Eckermann knyts till projektet som ambassadör.
– Jag tycker att akademin är ett bra initiativ och det är viktigt att man får en grund. Man ser tyvärr ofta i dag att tävlandet är det viktigaste. Jag kan förstå det, jag är själv en väldigt stor tävlingsmänniska och det är kul att tävla, men i många fall hoppar man över grunderna, säger Henrik von Eckerman som vill skapa säkerhet genom grundkunskap hellre än genom regler.
– Jag vill förmedla horsemanship och respekt för hästarna.

190615_shw_jennyschwielerstaaf_henrikvoneckermannimg_7500
Henrik von Eckermann. Foto: Jenny Schwieler Staaf

– Den som vill ha en långvarig karriär på toppen måste kunna allt från grunden, fortsätter Henrik von Eckermann i pressmeddelandet.

Positiv förbundskapten

Henrik Ancarkrona, förbundskapten för svenska hopplandslaget, är positiv till satsningen.

– Vi är jätteglada för kunskapsspridning är otroligt viktigt. Vår sport växer, det kommer in många nya så alla satsningar mot de unga är välkomna, säger Henrik Ancarkrona.
– Det ska bli spännande att följa akademin, och det är positivt att grenarna kommer närmare varandra. Det blir väldigt tydligt att basen är densamma.

Fler namn inom hoppsporten ska knytas till akademin.

Dressage Power Academy Dressage & Jumping är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning och är den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia.

Bakom satsningen står förutom Peter Härnstam även Kristian von Krusenstierna, som även grundat Dressage Power.

Webbplats, Dressage Power Academy

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden