Världen
30 mars 2022 10:54

Akut behov av hösilage och strömedel till hästarna i Ukraina

HjälpinsatserHjälporganisationen Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation, UEFCF, har varit igång en dryg månad och hjälpen når fram. Sedan Rysslands invasion har tonvis med förnödenheter fördelats till behövande stall samtidigt som ett antal hästar har räddats. Det akuta behovet just nu gäller hösilage och strömedel – läs mer här.

Akut behov av hösilage och strömedel till hästarna i Ukraina
Både förfrågningar och erbjudanden om hjälp måste gå via hjälporganisationens hemsida. Foto: Annelie Frank

Hjälporganisationen Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation, UEFCF, med det ukrainska ridsportförbundet och FEI i ryggen, registrerades fyra dagar efter Rysslands invasion av Ukraina. En månad senare har 375 ton foder, hösilage och strömedel donerats från olika länder, varav 150 ton har distribuerats till 30 olika stall i Ukraina.

Dessutom har 50 hästar flyttats från krigszoner till säkrare områden i Ukraina, medan 38 hästar har evakuerats till hjälporganisationens bas utanför Ukraina. Det meddelar UEFCF via ett pressmeddelande, där man även flaggar för ett akut behov av hösilage och strömedel. Utöver pengar är tre typer av donationer möjliga: Hö eller hösilage, kraftfoder och strömedel, allt i förpackningar om maximalt 20 kilo.

Alla hjälpinsatser går via hemsidan

Den som vill donera behöver först fylla i ett formulär, också det via hjälporganisationens hemsida. Detta för att UEFCF ska kunna ta hand om donationerna på rätt sätt med hänsyn till tullbestämmelser och annat.

Totalt har 75 000 euro, cirka 780 000 kronor, donerats till UEFCF så långt. För att hjälpen ska nå fram är det viktigt att förfrågningar om hjälp registreras via hjälporganisationens hemsida, även erbjudanden om hjälp ska registreras här. Först då är det möjligt för UEFCF att koordinera hjälpinsatserna.

Erbjudanden om uppstallning i Europa är också något som man behöver registrera via hemsidan. Detta för att evakueringen av hästar ska kunna koordineras på ett effektivt sätt.

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation – länk till hemsidan.
Donationer av hösilage och strömedel – fyll i det här formuläret först.
Erbjudanden om hjälp med uppstallning och annat – följ den här länken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden