Världen
2 mars 2022 09:54

Hjälporganisation för Ukrainas hästar igång

HjälpinsatserMånga vill hjälpa hästarna i krigets Ukraina och nu har en ny möjlighet öppnats upp. FEI har tillsammans med det ukrainska ridsportförbundet startat en hjälporganisation med syfte att samordna hjälpinsatserna.

Hjälporganisation för Ukrainas hästar igång
Hjälporganisationen sträcker ut en hand till hästägarna i Ukraina. Foto: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation är namnet på den nya hjälporganisationen som riktar in sig på att hjälpa hästägare och hästar i krigets Ukraina. Bakom organisationen står det ukrainska ridsportförbundet i samarbete med FEI och andra nationella ridsportförbund.

– Hjälp oss att stå upp för vårt land och våra värderingar. Att vara hästmänniska innebär att det finns ett unikt band mellan häst och människa byggt på förtroende. Vårt engagemang när det gäller våra hästars välfärd är alltid starkt och utan kompromisser, säger Mykhalo Parkhomchuk, generalsekreterare för det ukrainska ridsportförbundet, på hjälporganisationens hemsida.

Viktigaste just nu är att skapa kontakt mellan hjälpbehövande hästägare i Ukraina och människor och organisationer utanför landet som vill hjälpa. Nästa steg är att samordna hjälpinsatserna och stötta med det som behövs.

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation – läs mer här.

Organisationen finns även på Facebook, se nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden