Världen
20 mars 2022 10:27

Första evakueringen av ukrainska hästar – i regi av UEFCF

Hästar på flyktUkrainska ridsportförbundets hjälporganisation Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation, UEFCF, meddelar att man nu har lyckats genomföra sin första evakuering av hästar.

Första evakueringen av ukrainska hästar – i regi av UEFCF
Hästarna vilar nu efter den långa resan. Foto: Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation

En stor grupp hästar från olika delar av Ukraina har förts över gränsen till Polen tack vare donationer till ukrainska ridsportförbundets hjälporganisation Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation, UEFCF. Det är hjälporganisationens första evakuering. ”Hästarna vilar nu efter den långa resan”, skriver hjälporganisationen på sin Facebooksida.

Det tog tre dagar och 24 timmar vid gränsen men nu är 18 hästar, hemmahörande i allt från Kiev till hamnstaden Odessa, i säkerhet i det polska transitstallet Lesna Wola, drygt två timmar väster om Lviv. Fem vuxna, två barn och en grand danois följde också med i lastbilarna.

Olika stall i Europa väntar

Evakueringen organiserades via Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation, som uttrycker stor tacksamhet till teamet på Lesna Wola, som erbjuder hästarna gratis husrum, och till alla som har donerat pengar till foder och strömedel.

Evakueradhäst
Hästarna kommer från hela Ukraina. Foto: Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation
Evakueringsstall
Transitstallet i Polen. Foto: Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation

”När hästarna har vilat klart kommer de att fortsätta resan till olika tillfälliga stall i Italien, Tyskland och Slovakien”, skriver UEFCF på sin Facebooksida. Lastbilarna kommer sedan att återvända med förnödenheter till Ukraina och komma tillbaka med fler hästar.

”Inget av detta hade varit möjligt utan laginsatsen av alla frivilliga inom UEFCF som koordinerade räddningsaktionen och donationerna som människor har skickat in. Snälla, fortsätt donera pengar så att vi kan fortsätta hjälpa hästarna och människorna i Ukraina. Vi kan inte göra det utan ert stöd.” Det skriver Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation.

Läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden