Hoppning
23 februari 12:23

Alberto Zorzi går in i nytt toppteam

TeambuildingEM-fyran i Göteborg, italienaren Alberto Zorzi, lämnade nyligen Stal Tops och flyttade hem till Italien för att starta om på nytt. Nu står det klart att han ingår i ett nytt toppteam tillsammans med bland andra tidigare världsettan Daniel Deusser.

Alberto Zorzi går in i nytt toppteam
Alberto Zorzi och Cornetto K blev fyra vid EM i Göteborg 2017. Foto: Roland Thunholm

Alberto Zorzi flyttade nyligen hem till Italien efter sju framgångsrika år som beridare hos holländska Stal Tops. Nu meddelar Scuderia 1918 att Alberto Zorzi blivit en del av teamet tillsammans med bland andra Lorenzo De Luca, Kevin Staut och Daniel Deusser.

Alberto Zorzi etablerar sin nya bas i italienska Monteviale, cirka åtta mil väster om Venedig, och det är här han kommer att börja om från grunden med nya hästar.
– Jag är väldigt glad över att få ingå i Team Scuderia 1918, en grupp fantastiska ryttare som också är mina vänner. Det är ett toppenteam och vi kommer definitivt att göra vårt bästa, säger Alberto Zorzi i ett pressmeddelande.

– Drömmen är densamma som alltid, att rida OS, fortsätter han.

Fokus ligger nu på att ta fram hästar för toppsporten för att slutligen nå fram till målet att rida stora mästerskap.
– Jag kommer att fortsätta rida i min italienska arméuniform och jag är väldigt tacksam över att armén alltid stöttar de val som jag gör, säger Alberto Zorzi vidare.

Italienska entreprenörer bakom teamet

Scuderia 1918 är i grunden ett italienskt hästsportföretag med fokus på mode för ryttare. Företaget grundades av de italienska entreprenörerna Emanuele och Maria Anchisi, som också är passionerade hästägare.

Team Scuderia 1918 bildades 2017 och den förste ryttaren i teamet var Lorenzo De Luca. Tillsammans med hingsten Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos bildade han teamets första toppekipage. Sedan dess har flera italienska toppryttare tillkommit, varav den senaste i raden alltså är Alberto Zorzi.

2019 införlivades topphingsten Tobago Z, som blev Scuderia 1918 Tobago Z, genom ett delägarskap med Stephex Stables. Ryttare är Stephex Stables beridare, tidigare världsettan Daniel Deusser.

Teamet har även utökats med fälttävlan genom Kevin McNab och storstjärnan Michael Jung. I Scuderia 1918 ingår dessutom pararyttaren Sara Morganti och 2021 tillkom den franske hoppstjärnan Kevin Staut.

Utöver toppteamet stöttar Scuderia 1918 även Young Riders Academy samt satsar på ett ”Under 20 Team” i egen regi.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden