Hoppning
29 juni 2022 08:21

Alexander Zetterman och Triton Hästak skiljs åt

Ny ryttareResan började när hingsten var fem år – nu har den nått sitt slut.

Alexander Zetterman och Triton Hästak skiljs åt
Glädjen stod högt i tak när Alexander Zetterman och Triton Hästak vann Falsterbo Grand Prix i somras. Foto: Roland Thunholm

Efter nära fem år tillsammans med internationella topplaceringar och en prestigefylld seger i Falsterbo Grand Prix skiljs nu vägarna åt för Alexander Zetterman och godkände hingsten Triton Hästak (SWB hingst f-12 e Cabachon-Winningmood van de Arenberg, uppf Anders och Christina Kjellson). Stjärnhästen fortsätter tävla i Europa innan han i slutet på sommaren flyger till sitt nya hem i Kalifornien med sin nya ryttare, amerikanskan Laura Hite.

”Triton är en av de hästar som blir som en familjemedlem och förändrar ditt liv. Det har varit en fantastisk resa.” Det skriver Alexander Zetterman själv på Instagram där han även tackar sin far Royne Zetterman samt Mats Håkansson och Knut-Axel Nordenbelt, som valde att investera i Triton Hästak när han var fem år gammal. Se inlägget från Instagram här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden