Hoppning
22 mars 10:59

Framgångar för Alexander Zetterman och Petronella Andersson

InternationelltSvenskarna gör just nu bra ifrån sig överallt. Parallellt med de stora svenska framgångarna i Paris har ytterligare två landslagsryttare visat fin form i helgen. Alexander Zetterman tog hem en 1,45-seger i Spanien medan Petronella Andersson skördade ytterligare fyrstjärniga topplaceringar i Wellington.

Framgångar för Alexander Zetterman och Petronella Andersson
Alexander Zetterman och Triton Hästak presterade på topp i Spanien. Här syns ekipaget i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

De svenska framgångarna fortsätter att trilla in från alla håll och kanter. I spanska Vejer de la Frontera tog Alexander Zetterman, som är uttagen i B-truppen, i helgen hem en 1,45-seger med sin landslagshäst Triton Hästak. Startfältet bjöd på 61 starter med 16 ekipage till omhoppning, där Alexander vann med fyra hundradelar.

Nämnas kan även att nyzeeländaren Bruce Goodin, med bas i Sverige, vann söndagens fyrstjärniga rankingklass över 1,50-hinder med svenskägda Bäckatorps Danny V, som Goodin red vid OS i Tokyo.

Samtidigt fortsätter framgångståget för spetstruppens Petronella Andersson på andra sidan Atlanten. Under mars månad har det knappt passerat en helg utan att hon har radat upp topplaceringar i fyra- och femstjärniga klasser i Wellington, Florida.

I helgen blev hon först sexa av 45 starter i en fyrstjärnig Grand Prix med Halita O, som är en av hennes hästar i landslagets utvecklingsgrupp. Vann gjorde hemmaryttaren Laura Kraut med Confu, som gick i mål på omhoppningstiden 36,44 sekunder mot Petronellas 38,75 sekunder.

Därefter blev hon sjua av 58 starter i en fyrstjärnig 1,50-klass i två faser med Cassina Z. Vann klassen gjorde irländaren Darragh Kenny med Volnay du Boisdeville. Tvåa var amerikanskan Lillie Keenan med Skyhorse, tidigare kallad Happy Day Ter Putte och riden av Jacob Hellström.

1,45-klassen i Vejer de la Frontera.
1,50-klassen i Vejer de la Frontera.
Resultatlista GP-klassen i Wellington.
Resultatlista 1,50-klassen i Wellington.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden