Hoppning
29 maj 2021 07:29
Ridsportplus

Alice Tapper 1,50-vinnare i Norrköping

PalltoppenDet blev Alice Tapper som kammade hem segern i fredagens tidshoppning tillika andra kvalet i Swedish 7-Star Spring Tour med Doge Dogelito. Här berättar hon vad som avgjorde. Dessutom är Py Jägerdén tillbaka med besked efter ridolyckan.

Alice Tapper 1,50-vinnare i Norrköping
Alice Tapper och Doge Dogelito hade full koll. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var ett rutinerat gäng som slogs om pallplatserna i fredagens 1,50-klass på Norrköping Horse Show. Vinnande ur striden gick Alice Tapper och Doge Dogelito (SWB val f-08 e Hip Hop-Comefast, uppf Elenor Gustafsson, äg Lasse Tapper) som vann tidshoppningen fem hundradelar före supersnabbe Shane Carey.

– Känslan var jättebra, jag gick inte banan för att vinna men hade som plan att hålla ett bra grundtempo och korta ner vägarna lite, jag tog bort ett språng på en linje där de flesta red på sju språng och skulle säga att det mest avgörande var att jag fick en sådan bra framåtrytm hela banan, berättar Alice Tapper.

Klassen var kval 2 i Swedish 7-Star Spring Tour och bjöd på 57 startande ekipage. Sara Brink hade byggt en rytmisk bana som svepte fram och tillbaka över hela arenan med flera spännande möjligheter att vinna tid. Alice Tapper och Doge Dogelito gick i mål på tiden 69,74 sekunder medan Shane Carey passerade mållinjen på 69,76 sekunder med Skorphults Baloutendro (HANN val f-11 e Contendros-Balou du Rouet, uppf Gestüt Lewitz, äg Skorphults Hästar AB, Shane Carey).

Alice Tapper och Doge Dogelito ingår i den svenska observationsgruppen och är ett sammansvetsat team på tävlingsbanan.
– Vi har hängt ihop i fem och ett halvt år så vi kan varandra så bra att det mesta sitter i ryggmärgen. Det bästa Dogge vet är att gå in på tävlingsbanan och fightas med mig vilket han verkligen visade, jag är så otroligt tacksam att få sitta på en häst som har samma vilja att vinna som jag har!

Vad står närmast på agendan?
– Vi har planer på utomhus-SM och förhoppningsvis någon internationell tävling senare i sommar, men mitt kortsiktiga drömmål är att få bli uttagen att rida U25-klasserna under GCT i Stockholm, säger Alice Tapper.

Trea i klassen blev superryttaren Jörgen Larsson som red i mål på tiden 70,40 sekunder med Casillia (SWB sto f-09 e Caressini L-Cardento, uppf Carina Didrik-Sandström, äg Carina Didrik Sandström AB, Peter Sandström).

Värt att notera är att Py Jägerdén är tillbaka på banan med besked efter att nyligen ha skadat ryggen i en ridolycka. Tillsammans med AHG Whiterock Luis (ISH val f-09 e Luidam-Clover Hill, uppf Mary Gannon, äg ALOHAB) blev hon fyra i klassen på tiden 73,19 sekunder.

Ekipaget blev även sexa i det första kvalet som gick i 1,45 under torsdagen. Segrare i första kvalet var Jennie Juhlin Lundström med Quebec De Olid.

I söndagens delfinal startar 30 ekipage. Tourfinalen äger rum i Falsterbo 10-11 juli.

Fredagens resultatlista.

Söndagens delfinal – startlista.

Regler Swedish 7-Star Spring Tour.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden