Hoppning
9 september 2022 09:59

Guldhästarna felfria i Kanada

Spruce MeadowsDet svenska VM-guldlaget är på plats i Kanada för att rida femstjärnig nationshoppning på anrika Spruce Meadows. På torsdagen värmde bröderna Fredricson upp med att rida felfritt på hinder med sina guldhästar. Så gjorde även Henrik von Eckermann. Se även klippet där Peder Fredricson visar upp "Allans" nya skor.

Guldhästarna felfria i Kanada
H&M All In är back in business i Kanada. Bilden är från VM i Herning. Foto: FEI/Richard Juilliart

Tävlingarna på anrika Spruce Meadows utanför Calgary i Kanada är igång och på torsdagen red VM-guldsvenskarna sina första klasser inför den stora begivenheten som är lördagens femstjärniga nationshoppning i Rolex Nations Cup på den gigantiska gräsbanan.

Det resulterade i noll fel och en tiondeplats för Peder Fredricson och H&M All In, som nu fått på sig skor, i 1,50-klassen. Vann gjorde amerikanen Kent Farrington på hästen Creedance. Den svenska stjärnduon valde i sällskap med flera ekipage att avstå från omhoppning och spara på krafterna. Med Catch Me Not S blev det fyra tidsfel.

Rolf-Göran Bengtsson red skimmelhingsten Zucchero som fick ett nedslag plus ett tidsfel. Med Ermindo W blev det ett nedslag och tre tidsfel. Regerande världsmästaren Henrik von Eckermann luftade guldhästen King Edward som fick sex tidsfel. Jens Fredricson och Markan Cosmopolit höll sig också borta från bommarna och red i mål med tre tidsfel.

Även nya stjärnan Diarado’s Rose EliTH fick pröva vingarna, men där blev det ganska många fler fel. Klassen bjöd på 62 startande.

På fredagen väntar en 1,60-hoppning för Peder Fredricson och H&M All In och Rolf-Göran Bengtsson och Zucchero, och på lördagen är det dags för den femstjärniga nationshoppningen. Startlistorna är i skrivande stund inte publicerade, men med tanke på fredagens hästval torde det bli Catch Me Not S och Ermindo W som går nationshoppningen.

”Redo för gräsbanan.” Det skriver Peder Fredricson till ett klipp på Instagram där han visar upp ”Allans” nya skor. Se klippet här under.

Arrangörens hemsida med start- och resultatlistor
Clipmyhorse sänder live (betaltjänst)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden